Tillbaka till sökresultatet

Sommarjobb, utvecklingsledare till Kultur- och fritidskontoret

Kultur- och fritidskontoret

Om arbetsplatsen

Hos oss handlar varje arbetsdag om att vi tillsammans vill göra skillnad för de som lever och bor i Skellefteå, vår yttersta ambition är att alla ska ha möjlighet till en meningsfull fritid. Här jobbar vi mest av allt för andra, men även för varandra. Inför sommaren söker vi nu två engagerade utvecklingsledare till Kultur- och fritidskontoret som kommer vara ett stöd i framtagandet och utvecklingen av en analysmodell utifrån geografisk information. Modellen ska kunna användas till att planera insatser och framtida byggnationer baserat på fakta om population och målgrupper. Vår verksamhet inom kultur- och fritidsområdet omfattar Skellefteå kommuns fritidsgårdar, bibliotek, inkluderingsarbete och föreningsliv, drift av sim- och fritidsanläggningar, kulturskolan, utegym, motions- och skidspår, idrottsplatser och ishallar samt genomförande av stora och små kulturevenemang.

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsledare får du en spännande möjlighet att bidra till utvecklingen av en analysmodell utifrån geografisk information. Modellen ska visualiseras i kommunens GIS-plattform (Geografiska Informationssystem) och vara ett stöd i förvaltningens planeringsarbete. Ditt arbete kommer att vara baserat på demografiska data, befintlig infrastruktur och de specifika beteenden och behov som prioriterade målgrupper har. Genom att använda denna modell kan du vara med och skapa en mer effektiv och välfungerande samhällsservice.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är studerande på högskolenivå, gärna med inriktning mot fysisk planering, GIS-ingenjör, samhällsplanerare, kulturgeograf eller liknande utbildning som bedöms likvärdig. Du har en grundläggande förståelse för analysmetoder samt kunskap om implementering av dessa. Du har erfarenhet av GIS eller liknande verktyg och kan analysera geografisk data och skapa kartor. Du har kunskap inom datamodellering och databehandling, och du har erfarenhet av att hantera demografisk data samt förstår grundläggande statistiska begrepp. Med din goda kommunikationsförmåga på svenska kan du förklara komplexa analyser och resultat på ett begripligt sätt för andra på förvaltningen. Om du dessutom har insikt i de behov och utmaningar som kommunen står inför är det ett plus. Du är metodisk och kan hantera komplexa uppgifter som du ställs inför. Du ser logik och samband i komplicerad information och har en förmåga att lösa problem utan att tappa fokus på långsiktiga strategier. Du är öppen för andras perspektiv och bidrar till ett gott samarbete för att i sin tur skapa effektiva resultat. Du är van att arbeta enligt en tydlig process och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Anställningen

Omfattning:
Heltid
Anställningsform:
Sommarjobb / Säsongsanställning
Tillträde:
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal tjänster
2

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-05-13
Referensnummer:
409378
Ansök Här

Kontakt

Ida Markström
Avdelningschef
0910-73 50 00
Rickard Lindholm
Utvecklingsledare
0910-73 50 00

Övrig information

Kultur- och fritidskontoret arbetar för att anläggningar, friluftsliv, fritidsgårdar, föreningsstöd, campingar och kultur- och biblioteksverksamhet ska fungera så bra som möjligt för alla som bor och verkar i hela Skellefteå. Verksamheten drivs hållbart och jämställt med fokus på hälsa, livsmiljö och samverkan. Vi har riktigt höga ambitioner och ska vara ledande inom vårt område. Bland annat utifrån syftet att bidra till att unga människor stannar kvar i eller flyttar till kommunen. Läs mer om Skellefteå här: http://portal.skelleftea.se/ Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt annonsförsäljare undanbeds.

Senast uppdaterad: