Ta tillvara på
kompetensen hos personer
med funktionsnedsättning

Känner ni till möjligheten att ta emot en person med funktionsnedsättning i er verksamhet eller förening? Vi tillsammans kan bli bättre på att ta tillvara en potential som i dag till stor del är outnyttjad.

Alla människor är unika och har olika förmågor. Att ta emot en person med funktionsnedsättning ger möjlighet att stärka verksamheten med en ny resurs – men också att bidra till att en människa får växa både socialt och som yrkesperson.

Vi inleder alltid ett samarbete med att vi träffas för att höra vilka behov du har för din verksamhet. Vi tittar även hur arbetsplatsen ser ut och vad som händer där. Kanske finns fler arbetsuppgifter än vad man först beskrivit. Om det känns rätt kan det leda vidare hela vägen till en rekrytering!

Alla blir vinnare

Företag, föreningar och verksamheter kan träna på att se möjligheter med vad som går göra istället för att fokusera på vad som inte går göra. Nu expanderar Skellefteå och vi måste börja öppna upp för att få tillgång till arbetskraft.

Om man inte tar tillvara på de människor som exempelvis kommer från andra länder och olika sammanhang så blir det idag svårt att lösa bemanningen och uppdragen. Det är även en viktig del för att få en bra kultur på arbetsplatsen där arbetslaget växer och tillsammans bidrar till ökad trivsel, nya perspektiv och mångfald. Individen får en chans att växa socialt samt att bidra med att lösa arbetsuppgifter som är meningsfulla. Så det en vinst för alla parter.

Ge människor en chans på arbetsmarknaden och låt dem växa med uppgiften.

Låter det här intressant?

Lämna en intresseanmälan så kontaktar vi dig.

Invånardialog

Den 17 februari 2023 genomfördes en dialog där vi delade tankar och erfarenheter samt förde en dialog med aktörer inom såväl näringslivet som offentligheten.

Den 11 februari 2022 genomfördes ett digitalt möte där representanter från socialnämnden, kommunen, företag samt offentliga och ideella verksamheter delade tankar och erfarenheter. Ta del av mötet nedan.

Hjälp oss förbättra webbplatsen!

Om du inte hittar informationen du sökte efter, klicka på nej-knappen nedan och skicka oss ett meddelande om vad som saknas.

Senast uppdaterad: