Välkommen till Byske Havsbad!

På Byske Havsbad hittar du butik, café och uthyrning med stort utbud under sommaren. Med gratis Wi-Fi kan du enkelt hålla dig uppkopplad på de flesta områden på campingen. Allt detta är summan av vår professionella omtanke och hjälpsamhet som gör det enkelt att njuta och koppla av hos oss!

Illustrerad karta över campingområdet.

Incheckning

Stugor: Från klockan 15.00.

Husvagnar/Husbilar: Efter klockan 12.00 på förhandsbokade platser.

Tält: Efter klockan 12.00 på förhandsbokade platser.

Vid incheckning behöver identitetsbevis uppvisas. Pass, ID-kort eller körkort går bra som identifikation.

Utcheckning

Stugor: Klockan 12.00

Husvagnar/Husbilar: Klockan 12.00

Tält: Klockan 12.00

Ny dygnsavgift tas ut vid sen utcheckning.

Receptionen

Entré med dörröppnare.
Receptions/butiksdisk är anpassad med en lägre del.

Boende

Strandvilla B2 och B4 är utrustade med ramp och anpassade dörrar så att du lätt kan ta dig in i stugan. Dusch- och WC-stolar med armstöd finns i badrummet.

Granen 1 är utrustad med ramp och anpassade dörrar så att du lätt kan ta dig in i stugan. Stugan har sex bäddar varav fem bäddar är på golvnivå. Färgstråk finns bakom toalett och handfat för dig med synnedsättning. Badrummet är utrustat med WC-larm. Dusch- och WC-stolar med armstöd finns i badrummet.

Lärken 1-6 är utrustade med ramp och anpassade dörrar så att du lätt kan ta dig in i stugan. Dusch- och WC-stolar med armstöd finns i badrummet.

Servicebyggnader

Servicebyggnad 1 och 3 har automatöppning vid alla entréer. Särskilda utrymmen finns för dig med synnedsättning och/eller andra tillgänglighetsbehov. Tvättstugan i Servicebyggnad 1 har tvättmaskiner och torktumlare på marknivå samt höj-och sänkbara platser för strykning av kläder.

Servicebyggnad 2 och 4 har RWC.

Utebadet

Rökning är inte tillåtet på området. Badrullstol finns att låna. RWC på området. Parkering för funktionshindrade finns på gästparkeringen.

Byscaya Café

Rullstolsanpassade utemöbler. Ramp finns till serviceringsluckan utomhus.

Strand

Parkering för funktionshindrade finns på gästparkeringen. Alla byggnader på strandområdet (utom barnklubben) är utrustade med ramp.

Stranden har en RWC. Lekplats för mindre barn som är tillgänglighetsanpassad. Asfalterat stråk för rullstolar och barnvagnar finns ner till stranden.

Pirstugan har tillgänglighetsanpassad ingång och sittplatser.

Flytbrygga

Har en längd på 150 meter och bredd på 2 meter och är tillgänglighetsanpassad samt barnvagnsvänlig. Träspång till flytbryggan.

Camping Key Europe

På denna campingplats är det obligatoriskt att ha ett giltigt Camping-ID då vi är medlemmar i SCR, Svensk Camping. Du aktiverar ditt kostnadsfria Camping-ID direkt i appen My Camping Key. Där kan du också uppgradera till förmånskortet Camping Key Europe.

Viktigt att veta

För att boka/ingå avtal med oss måste du vara 18 år.

Bokningsavgift

För alla bokningar via telefon och e-post tillkommer en bokningsavgift på 135 SEK. Bokar du online eller vid drop-in bokningar samma dag bjuder vi på denna avgift.

Bindande

Din bokning är bindande så fort den är bekräftad med en bokningsbekräftelse.

Betalning

Vi tar emot betal- och kreditkort för betalning av boende.

Städning

Rummet/stugan ska lämnas i städat skick enligt städguiden för alla gäster i boendet. Är städning ej genomfört debiteras en städavgift enligt taxa. Avresestädning går att förbeställa online vid bokningstillfället eller i receptionen.

Rökning

Rökning är förbjuden i alla våra stugor/rum/servicebyggnader. Om rökning förekommit debiteras en saneringsavgift på 4000 SEK.

Husdjur

Husdjur är tillåtet i de flesta boendekategorierna, till en kostnad av 500 SEK per vistelse.

När ska jag betala?

Betalning sker vid bokningstillfället/bokningsdagen senast klockan 22.00. Är betalningen inte oss tillhanda enligt ovan annulleras din bokning.

Avbeställningsskydd

Genom att köpa ett avbeställningsskydd vid bokningstillfället för 350 SEK återbetalas du enligt nedan:

Avbokning som sker innan klockan 15.00, 7 dagar innan ankomst återbetalas med 100%.

Avbokning som sker innan klockan 15.00, 3 dagar innan ankomst återbetalas med 50%.

Avbokning som sker senare än klockan 15.00, 3 dagar innan ankomst återbetalas ej.

Vid avbokning återbetalas inte avgift för avbeställningsskydd eller eventuell bokningsavgift.

Borttappad nyckel eller förstörd egendom / Ansvar vid skada

Den person vars namn står på bokningen ansvarar för skador som orsakats avsiktligt eller av misstag. Detta gäller för campingens möbler, utrustning och lokaler, inklusive rum, stugor, campingplatser och övriga byggnader som tillhör campingen. Vid borttappad nyckel debiteras du för låsbyte.

Övrigt

Genom din bokning tillåter du oss att skicka nyhetsbrev till dig och du får möjlighet att delta i vår gästundersökning via e-post fram tills att du avregistrerat dig på dessa.

Restaurang Lanternan är vackert beläget vid stranden på Byske Havsbad. Njut av havsutsikten från den härliga restaurangen eller i solen på verandan.

Lanternan är ett välkänt mat- och nöjesställe under sommarhalvåret. Både campinggäster såväl som kommunens innvånare söker sig gärna hit för en god mat och underhållning.

Läs mer om våra arrangemang på anslagstavlorna på området och sociala medier.

Lanternan är öppen mellan vecka 24 till vecka 33 under sommaren 2024.

Varmt välkommen!

Sommartid finns allt från mjukglass, kaffe/te, slush, fikabröd, smörgåsar och lättare rätter.

Byscaya är öppet mellan 19 juni och 11 augusti sommaren 2024.

Varmt välkommen!

MatEkan är campingens matvarubutik och ligger mitt emot Servicehus 1 på campingområdet.

MatEkan erbjuder nybakat bröd och dagstidningen på morgonen. Här finns leksaker, grilltillbehör, matvaror, godis, läsk samt ett visst sortiment tält- och husvagnstillbehör.

MatEkan är öppen mellan 15 juni och 11 augusti sommaren 2024.

Varmt välkommen!

Här kan du bland annat hyra klubbor till äventyrsgolf, trampbilar och trampbåtar. Det finns även sällskapsspel, bollar, flytvästar och SUP-brädor. Cyklar finns att hyra i receptionen mellan maj och september.

Under vår och höst kan du hyra klubbor till äventyrsgolf i receptionen.

Uthyrningen är öppet mellan 19 juni och 11 augusti sommaren 2024.

Fullständigt utbud och priser

Här hjälper vi dig med in- och utcheckning, bokning, tvättkort, souvenirer, tips på utflyktsmål och mycket mer.

Bokning

För alla bokningar via telefon och e-post tillkommer en bokningsavgift på 135 SEK. Bokar du online eller vid drop-in bokningar samma dag bjuder vi på denna avgift.

Camping key Europe

När du checkar in på en campingplats som är ansluten till SCR Svensk Camping behöver du ett Camping-ID eller ett Camping Key Europe. Ett Camping-ID kan du få utan kostnad genom att ladda ner appen My Camping Key på App Store eller Google Play, alternativt i receptionen när du anländer.

Camping Key Europe köper du via länken nedan.

Post

Vid receptionen finns en gul postlåda som töms varje vardag ca 12.00 under sommarsäsongen. Våra säsongsgäster kan hämta sin post och sina tidningar i en postlåda märkt ”Campinggästers post”.

Betalning

Under sommaren accepteras betalkort, swish och kontanter i svenska kronor i Uthyrningen, Café Byscaya och butiken i receptionsbyggnaden. Observera att kontanter ej accepteras i andra valutor eller vid betalning av boende.

På Campingen finns trådlöst internet, täckning finns på de flesta områden.

Hos oss gäller Svenska Campings (SCR) fastställda ordningsregler. Anslag finns vid receptionen och vid alla servicehus. Campingplatsens personal äger rätten att avvisa gäst från campingplatsen, som dessa ordningsregler inte följs.

Husvagn/husbil

Husvagnsplatserna är avsedda för incheckade gäster och endast för en bil och en husvagn. Eventuella besökare parkerar på gästparkeringen utanför campingområdet.
Motortrafik i gånghastighet är tillåten för nödvändiga in- och utresor.

Uppställning av husvagn sker på anvisad tomt. På grund av brand- och säkerhetreglerna ska avståndet mellan ekipage och tomtgräns inte understiga 2 meter och avstånd till nästa ekipage inte understiga 4 meter. Om anvisningar inte följs har vi rätt att avvisa gäst från platsen.
Platsen avser en husvagn/husbil + en bil och draget ska placeras mot väg. Genomfartsleder får inte blockeras, passage måste finnas för utryckningsfordon.

Sovtält får inte sättas upp på husvagnsplats där husvagn redan finns. Tält räknas som eget hushåll och ur brand- och säkerhetsreglerna ska tält stå på anvisad tältyta.

Laddning av elbilar

Det är förbjudet att ladda elbilar på området på grund av säkerhetsskäl.
Elbil ska laddas på faktiska laddningsstationer som bland annat finns på den allmänna parkeringen utanför receptionen. Om detta inte följs debiteras den bokningsansvarige 3000 SEK per dygn.

Nattro

Tystnad råder mellan kl 23.00-08.00. Under denna tid är all motortrafik förbjuden på campingområdet av obehöriga. Klockan 23.00 låses bommen för inpassage. Vid behov, parkera på gästparkering utanför området.

Brandposter

Brandposter finns utplacerade vid alla servicehus, på Mat-Ekan och vid receptionen. Se karta.

Sjukvård

Förbandslådor finns på Uthyrningen, Byscaya Café, det tempererade utebadet och i receptionen. I receptionen finns en hjärtstartare.

Rökning

Rökning är förbjuden i alla våra stugor/rum/servicebyggnader. Om rökning förekommit debiteras en saneringsavgift på 4000 SEK. Rökförbud gäller även på allmänna platser som entréer, lekplatser, café och på utebad.

Husdjur

Hundar och andra djur ska hållas kopplade och får inte lämnas utan tillsyn. Rastning sker utanför campingområdet och för allas trevnad plockar du upp efter ditt djur.

Hundar får inte vistas på allmänna stranden eller i poolområdet. Hundbadstrand finns på södra sidan stenpiren vid Byskeälvens mynning och är skyltad med "Hundbadstrand". Hunddusch finns på kortsidan av Servicehus 6. Var noga med att städa efter er för att undvika spridning av eventuella sjukdomar.

Med hänsyn till allergiker ber vi dig hålla eventuella husdjur utanför receptionen och servicehusen. Hundparkering finns vid Servicebyggnad 1 och 3, receptionen, Byscaya Café och butik MatEkan.

Grillning

Grillning med ved är endast tillåtet på anvisade grillplatser på stranden. Vid använding av våra övriga grillplatser är endast kol tillåtet. Grillkolstunnor finns utplacerade vid miljöstationerna, säkerställ att ingen glöd finns kvar på grund av brandrisk.

Engångsgrillar är förbjudna på campingområdet.

Grillar finns att hyra i receptionen.

På camping/tälttomter är det tillåtet med gas/kolgrill som står på ben.

Bor du i stuga ska grillen placeras på asfalt och inte på altanen. Dörr och fönster ska vara stängda medan du grillar för att undvika grillrök inne i stugan.

Var observant om Skellefteå kommun/Räddningstjänst utfärdat eldningsförbud.

Nattvakter

Nattvakter finns på området under högsäsong, mellan vecka 25 och 32, klockan 22:00-08:00. För akut hjälp med ditt boende efter att receptionen har stängt kontakta vakterna genom att ringa 010-222 28 82.

Vid akut behov av hjälp med ditt boende under lågsäsong kan du nå oss på telefonnummer 0910 – 108 03, ditt samtal kopplas till SOS Alarm jourtjänst.

Vid akutläge

Om det råder akut läge ring 112 (ambulans, polis eller brandkår).

Sophantering

Miljöstationer finns vid servicebyggnad 1, vid våra strandvillor samt vid campingplatserna Z. Speciella kärl finns för wellpapp, glas, trädgårdsavfall, tidningspapper, batterier och grillkol.

Grovavfall

Grovavfall såsom möbler, trädgårdsredskap, leksaker, grillar etc får ej lämnas på campingplatsen utan lämnas på återvinningscentralen som ligger på södra sidan älven mot Knalleområdet.

Avloppstömning

Avloppstömning för fasta tankar finns på norra sidan ovanför campingområdet Z och på ställplatsen. Latrintömning för lösa tankar finns i servicebyggnad 2, 3 och 4.

Biltvätt

Tvättning av bil är ej tillåtet inne på campingområdet. Smutsvattnet från tvätt av din bil, husbil och husvagn innehåller föroreningar som metaller, oljerester, kemikalier från bilvårdsmedel med mera och är skadligt för människan och miljön.

Drönare

Inom campingens område är det inte tillåtet att flyga med obehörig drönare eftersom det kan anses som störande och kränkande.

Smällare

Smällare/fyrverkerier är förbjudna inom campingområdet.

När du checkar in på en campingplats som är ansluten till SCR Svensk Camping behöver du ett Camping-ID eller ett Camping Key Europe. Ett Camping-ID kan du få utan kostnad genom att ladda ner appen My Camping Key på App Store eller Google Play, alternativt i receptionen när du anländer.

Camping Key Europe köper du lättast via länken nedan, alternativt i receptionen när du anländer.
Till skillnad från ett Camping-ID ger dig Camping Key Europe tillgång till boenderabatter på drygt 2 500 campingplatser i Sverige och Europa, en uppsjö förmånliga rabatter och erbjudanden samt en helt kostnadsfri ansvars- och olycksfallsförsäkring som gäller för hela familjen. Som om det inte vore nog får du också campingkatalogen Svensk Camping direkt hem till dig i brevlådan.

Byske Havsbad har drivkraften och viljan att ständigt utvecklas och vi gör det med respekt för vår miljö, våra medmänniskor och våra tillgångar. Vi jobbar aktivt med miljö- och hållbarhetsfrågor, allt för en hållbar plats för en bättre vardag. Vi vill erbjuda våra gäster en upplevelse där hållbarhet genomsyrar vår verksamhet och vi vill erbjuda tjänster/produkter med ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet.

Några exempel på det vi gör:

  • Vi använder förnybar el
  • Lågenergilampor/LED-lampor används där det är möjligt och vi fasar ut äldre lampor
  • Verksamheten är till stor del utrustad med närvarostyrd belysning
  • Badrummen har särskilda snålspolande munstycken för kranar och dusch
  • Vårt tvätteri är ISO 14001 certifierade och Svanenlicensierade för tvätt och textilservice version 4
  • Erbjuder vegetariska alternativ
  • Återvinningsstationer på området som uppmanar gästen att sortera matavfall, glas, pappersförpackningar, hårdplastförpackningar, metallförpackningar, el och farligt avfall
  • Förbrukningsmaterial köps in med miljön i åtanke
  • Laddstolpar för elbilar finns i direkt anslutning till området