Campingar

Skellefteå camping och Byske havsbad håller öppet som vanligt, men med extra uppmärksamhet på gästers och anställdas trygghet. Vi följer utvecklingen och lyssnar hela tiden till myndigheternas råd och rekommendationer. Du som gäst ska känna dig trygg och väl omhändertagen när du besöker eller bor hos oss.

Allmän information

Stugor och rum
För dig som bor i stuga eller rum innebär det att du har en helt egen boendeyta. Vi städar alla stugor och rum mellan varje gäst. I rumsboende där du delar badrum och kök har vi infört extra städrutiner och desinficerar alla ytor noggrant.

Camping
Du som bor i egen husbil eller husvagn kontrollerar din egen miljö.

Servicebyggnader
Våra servicebyggnader städas dagligen och dessutom desinficerar vi specifika ytor såsom handtag, spolknappar och så vidare. Vi uppmanar alla som besöker oss, både gäster och personal, att vara noga med att tvätta händerna ofta. Det finns handtvål i alla våra servicebyggnader.

Personal
Vi är extra noggranna med vår handhygien. Personalen stannar hemma vid förkylning med halsont, feber eller hosta, även vid lindrigare symptom. Vi håller rekommenderat avstånd från kollegor och gäster.

Byske Havsbad

Strandservice

Håll avstånd och följ markeringarna i kön, max två personer inne i strandservice. 
All utlämning av uthyrningsobjekt sker utanför. Vi desinficerar våra uthyrningsobjekt som tex handtag på golfklubbor, ratt på trampbil mm. Använd gärna blippfunktionen när du betalar med kort.

Café Byscaya

Håll avstånd och följ markeringarna i kön, all servering sker utomhus. Handdesinfektionsmedel finns. Använd gärna blippfunktionen när du betalar med kort.

Byske utebad

Vi har begränsat antalet badgäster till max 500 personer och biljetter säljs endast via webbshoppen: skelleftea.se/byskeutebad.
Omklädningsrum, bastu och dusch inomhus är stängt men tillgång till wc och utomhusdusch finns. Campinggäster ombeds att duscha och byta om i sin stuga/husvagn eller servicebyggnad.
I år erbjuder vi inget Luftland.

Bastu kan hyras för slutna sällskap efter klockan 18.00, den bokas i receptionen.
Matekan

Maxantal i butiken är 20 personer, är det fullt vänta utanför på din tur. Separat in och utgång

Håll avstånd och följ markeringar på golvet. Vi desinficerar kontaktytor med jämna mellanrum. Följ de instruktioner som finns uppsatta.

Lanternan

Vi har begränsat antalet bord och stolar både inomhus på vår uteservering. Håll avstånd och följ markeringarna på golvet då du beställer. Använd gärna blippfunktionen när du betalar med kort.

På grund av begränsningar för folksamlingar så har vi ingen nattklubb eller trubadur.

Vi kommer heller inte att erbjud buffé.

Skellefteå Camping

Butiken

Ingången till butiken hittar du via altanen. Maxantalet i butiken är sex personer. Är det fler än sex personer i butiken, vänligen vänta utanför på din tur. Använd gärna blippfunktionen när du betalar med kort. Ta gärna plasthandskar som finns vid ingången när du handlar.

Servicepoolen

Maxantalet i servicepoolen är två personer, vänligen vänta utanför på din tur. Använd gärna blippfunktionen när du betalar med kort. Vi desinficerar våra uthyrningsobjekt som tex handtag på golfklubbor, ratt på trampbil m.m

Vitbergsbadet

Vi har begränsat antalet badgäster till max 500 personer och biljetter säljs endast via webbshoppen: skelleftea.se/vitbergsbadet

Omklädningsrum, bastu och dusch inomhus är stängt men tillgång till wc och utomhusdusch finns. Campinggäster ombeds att duscha och byta om i sin stuga/husvagn eller servicebyggnad.

I år erbjuder vi inget luftland och ingen vågmaskin.

Frågor och svar om campingplatser

Hur hanterar ni förbudet mot att samla 50 personer?
Det kan komma att bo fler än 50 personer på våra campingar samtidigt under högsäsong. Men alla bor i eget boende i egen husbil/husvagn eller i stuga med egna kök och badrum. I våra servicebyggnader kommer det inte att vistas så många personer samtidigt

Vad gäller om norska gränsen är stängd?
Om norska gränsen stänger råder vi dig att boka om vistelsen. Önskar du avboka går det givetvis också bra.

Vad gäller om Sverige stänger gränsen?
Det finns inga indikationer på något sådant beslut i dagsläget. Vi följer Myndigheten för samhällsskydd och beredskap rekommendationer och följer utvecklingen löpande.

Vad gäller om ett evenemang ställs in?
Om det evenemang du ska delta på ställs in så rekommenderar vi dig att boka om din vistelse till ett annat datum. Önskar du avboka går det givetvis också bra.

Vad gäller om jag vill avboka?
Vi har infört tillfälliga bokningsregler på grund av den rådande situationen.

För bokningar gjorda innan 2020-05-12 gäller följande
Välj att omboka din bokning till 2021 och behåll samma pris. Den betalning som du har gjort flyttas över på din nya bokning.

Med eller utan avbeställningsskydd har du möjlighet att avboka din bokning fram till 12.00 dagen före ankomstdagen och återbetalning kommer att ske. Vi kommer att återbetala dig hela summan förutom eventuellt avbeställningsskydd och bokningsavgift. Vid sen avbokning (efter 12.00 dag före ankomst) debiteras första dygnet.

Har du ett avbeställningsskydd har du också möjlighet att avbryta din vistelse och återbetalning på resterande summa kommer att ske.

Om du inte har ett avbeställningsskydd kan du avbryta din vistelse men ingen återbetalning kommer att ske.

Om du inte har gjort din slutbetalning betalar du via Mina Sidor på ankomstdagen eller i receptionen vid incheckning.

För bokningar gjorda från och med 2020-05-13 gäller följande
Vid bokningstillfället betalar du ett avbeställningsskydd för 250 SEK och det ger dig möjlighet att avboka fram till 12.00 dagen före ankomstdagen eller avbryta din vistelse. Återbetalning på resterande summa kommer att ske.

Vid sen avbokning (efter 12.00 dag före ankomst) debiteras första dygnet.

Du betalar din bokning via Mina Sidor på ankomstdagen eller i receptionen vid incheckning.

Dessa bokningsregler gäller tills 2020-09-30.

Ansvarig nämnd: Kommunstyrelsen
Informationen granskades: 2020-06-16