Så berörs skolan av strejkvarslet

Skellefteås gymnasieskolor påverkas på så vis att skolrestaurangerna och cafeteriorna stängs ner från och med måndag 15 april vilket innebär att det inte kommer att serveras någon lunch. För- och grundskolan påverkas inte, där kommer det att serveras måltider som vanligt.

Gymnasiet

Fackförbundet Kommunal har varslat om strejk för måltidspersonal från och med torsdag den 18 april. Det påverkar våra gymnasieskolor på så vis att skolrestaurangerna och cafeteriorna på Anderstorpsgymnasiet, Baldergymnasiet, Kanalskolan och Naturbruksgymnasiet håller stängt från och med måndag den 15 april.

Anledningen till att skolrestaurangerna och cafeteriorna stänger redan under måndagen är att måltidspersonalen behöver förbereda och säkra att de mest sårbara grupperna, som till exempel patienter på lasarettet samt äldre personer, får mat om strejken bryter ut.

Kortare skoldag på måndagen

Under måndagen avslutades skoldagen vid lunchtid för alla gymnasieelever utom för anpassad gymnasieskola och Naturbruksgymnasiet, som fick lunch på annat sätt.

Gymnasieelever ska själva ordna med lunch från tisdag den 16 april

Från tisdag den 16 april gäller att alla elever, även på Naturbruksgymnasiet och anpassad gymnasieskola, själva måste ordna med lunch. Antingen ta med sig lunch som äts på skolan, eller till exempel äta på annat ställe.

Elever kommer att kunna äta den mat man har med sig i skolrestaurangerna men bestick, glas/muggar, tallrikar, kylar och liknande kommer inte att finnas tillgängligt. Det kommer heller inte att gå att värma mat, så ta med sådan mat som inte behöver värmas.

Tänk på att inte ta med sådan mat som kan utlösa allergier hos andra, till exempel nötter.

Vi har i dagsläget inget exakt svar på hur länge man som gymnasieelev kommer att behöva ordna med lunch själv.

Förskolan och grundskolan

Eftersom det kommer finnas måltidspersonal på plats i för- och grundskolan kommer inte barn och elever i dessa verksamheter att påverkas. Mat serveras som vanligt.