Elev vid bärbar dator

Blivande elev

Välkommen till Skellefteås kommunala gymnasieskolor. Vi ska göra vårt bästa för att dina närmaste år ska bli en positiv upplevelse. Skellefteå kommuns gymnasieskolor är Baldergymnasiet, Anderstorpsgymnasiet i centrala Skellefteå samt Naturbruksgymnasiet i Burträsk. På Naturbruksgymnasiet finns ett elevinternat. Alla tre skolor ger dig bästa möjliga förutsättningar för att möta livet efter gymnasiet - oavsett om du går vidare till jobb eller studier.

Offentliga arbetsgivare och privata företag väntar otåligt på dig. Du och dina kunskaper är eftertraktade. I vissa branscher mycket eftertraktade. Det gäller både den spännande arbetsmarknaden i växande Skellefteå och i övriga Sverige. Och världen.

Men än är du inte riktigt där. Ta dig tid att fundera över dina valmöjligheter.

Visst är det bra om du använder gymnasieåren på ett smart sätt och blir duktig på det du gör. Oavsett om du har tänkt börja jobba efter gymnasiet eller plugga vidare. Men det klokaste valet du kan göra är att välja ett program som passar dina intressen och dina förutsättningar. Ett program som du kommer att trivas med. Då kan dina gymnasieår bli ett härligt minne för livet.