Stickupprop - Skellefteå stickar för fred!

Inför att föreställningen Knitting Peace gästar Skellefteå kallar vi till ett stickupprop! Här deltar du utifrån dina förutsättningar. Delta på plats eller sticka där det passar dig. Alla kan vara med att sticka fred - du också!


Inför att föreställningen Knitting Peace gästar Skellefteå i höst kallar vi till ett stickupprop!

Att pennan är mäktigare än svärdet är ett känt talesätt, men kanske kan ett par stickor vara lika kraftfulla? Runtom i världen engagerar sig människor för att skapa en bättre värld med hantverk som metod. Det kan handla om fred, icke-våld, jämställdhet, inkludering eller anti-konsumism. Detta fredliga sätt att protestera och uttrycka sina åsikter genom hantverk är en gräsrotsrörelse som fått namnet craftivism.

Under sin resa runt om i världen har Knitting Peace engagerat och mött fredsstickare som delat med sig av sina verk och tankar kring att sticka fred. Mängden stickningar som kommit in har varit överväldigande och det är tydligt att kombinationen cirkus, strävan och stickning har växt till en rörelse som spänner över flera kontinenter. Via föreställningen och utställningen flätas craftivism från New York, Rosario och Girona ihop med platser som Alby, Säffle och nu Skellefteå.

Vill du också vara med i Knitting Peace fredsmanifestation? Sticka då något i vitt och fundera gärna på nedanstående frågor.

• Varför stickar du?

• Vad strävar du efter?

• Går det att sticka fred?

Ditt bidrag kan komma att visas i anslutning till Cirkus Cirkörs föreställningar 10-11 oktober Länk till annan webbplats.och i deras turnerande foajéutställning.


Vi hoppas att stickuppropet inspirerar till att tro på och engagera sig för en bättre värld tillsammans med andra. Eller kanske du helt enkelt blir sugen på att sticka? Du deltar utifrån dina förutsättningar. 

Du väljer själv om du vill delta på plats i huset eller om du vill sticka hemma. Alla stickade skapelser som lämnas in till oss blir en del av en kommande Sticka-för-fred-utställning i Sara kulturhus.

Datum: 
Onsdag 21 sep
Måndag 26 sep
Tisdag 4 okt

Tid: 16-19

Plats:
Kulturtrappan 21 sep, 4 okt
Stadsbiblioteket, Västerbottensrummet 26 sep

 

Ta gärna med: egen stickning i vitt (som är fredens färg). Det får gärna vara grovt och återbrukat. Kan du inte sticka eller virka hjälper vi dig. Visst material (stickor och garn) finns på plats som vi lånar/skänker bort.

Anmälan: behövs inte, drop-in gäller.Sticka hos oss - eller där det passar dig: Du som kan - kom och sticka med oss i huset. Har du inte möjlighet att ses går det såklart lika bra att sticka hemma - eller där det passar dig. 

För dig som behöver hjälp med att komma igång finns bra instruktioner här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Lämna in ditt sticka-för-fred-bidrag i vitt senast 9 oktober till någon av våra värdar.

Kontaktinformation

Kontakt: Marina Georgescu
Arrangör: Sara kulturhus och Cirkus Cirkör
Telefon: 46-0910-736000
Senast uppdaterad: