Bild från evenemang

Anna-dagen

Under Anna-dagen 9 december bjuder MAN in till en afton i Anna Nordlanders barndomshem på Stiftsgården. Harald Larsen och Lars Jonsson är på plats och berättar mer om Anna och hennes tid. Dryck och tilltugg finns till försäljning.

Varmt välkommen!


9 december bjuder MAN in till att fira Anna-dagen på plats i Anna Nordlanders barndomshem Stiftsgården.

Museum Anna Nordlander har fått sitt namn från Skellefteå-konstnären Anna Nordlander som framförallt är känd för sina samiska porträtt och sina stämningsfulla landskap och folklivsskildringar. Under Anna-dagen 9 december bjuder MAN in till en afton i Annas barndomshem på Stiftsgården. Harald Larsen och Lars Jonsson är på plats och berättar mer om Anna och hennes tid.

Varmt välkommen!

Drycker och tilltugg bjuds till försäljning. Ingen förbokning krävs.

Om Anna Nordlander:
Anna Nordlander föddes 1843 i Skellefteå som den yngsta av sex syskon. Hon växte upp i ett välbärgat hem i prostgården (nuvarande Stiftsgården). Anna uppmuntrades av sin familj att söka till konstskolan och 23 år gammal blev hon antagen vid Konstakademiens "Fruntimmersafdelning". Hon fortsatte sedan sin utbildning för konstnären Jean Portaëls i Bryssel samt vid Académie Julian i Paris. 1879 avled Anna , och det var först efter hennes död som hon fann sin plats i konstsverige. Idag är hon framförallt känd för sina samiska porträtt och sina stämningsfulla landskap och folklivsskildringar.

 

Prisinformation

Free

Kontaktinformation

Arrangör: Museum Anna Nordlander
Telefon: 46-0910-725700
Senast uppdaterad: