Julstaden

Pepparkakskoja, fantasislott eller kulturhus? Bara fantasin har satt gränserna för årets pepparkaksstad - byggd av er hemmabagare för att ställas ut på museet. Varmt välkommen till stans mest väldoftande utställning. Julstämning garanteras!


Välkommen att besöka Julstaden – en fantasifull pepparkaksutställning byggd tillsammans med er besökare.

Det har gått några år sedan Skellefteå museum för första gången satte upp Julstaden, och sedan dess har det varit ett uppskattat och efterlängtat inslag på museet. Reglerna för pepparkaksbyggena har varit enkla – låt endast fantasin sätta gränser för ditt bygge!

I förra årets upplaga av utställningen återfanns pepparkakskreationer som kyrkor, fyrar, ett muminhus och en cirkus. Vad kommer du få se i Julstaden i år? Vi kan iallafall garantera att det kommer bli ett besök som lockar alla dina sinnen, eller vad sägs om att valsa in till Skellefteås mest väldoftande utställning till tonerna av “Winter Wonderland”? Garanterad julstämning!

Varmt välkommen in till en utställning som passar för alla åldrar – gammal som ung. Och du vet väl om att det alltid är fri entré till våra utställningar?

Utställningen hittar du på andra våningen där den står till och med 15 januari 2023.

Prisinformation

Free

Kontaktinformation

Arrangör: Skellefteå museum
Telefon: 46-0910-735510
Senast uppdaterad: