Bild från evenemang

Balkan Epic

Balkan Epic är berättelsen om lägerfången, mördaren och småbarnspappan Strahil Peev. När hans yngste son, Anders, fyller 6 år börjar han berätta om sitt liv.


Balkan Epic är berättelsen om lägerfången, mördaren och småbarnspappan Strahil Peev. När hans yngste son, Anders, fyller 6 år börjar han berätta om sitt liv.

Strahil berättar för Anders om Dedo Mite som fångar småfisk med flintlåsgevär i floden Struma. Om barnsoldaterna i Pirin-Makedonien under 2:a världskriget. Och om hålet han har i sitt ben. I radhuset i Sverige tillverkar Strahil ljuddämpare till handeldvapen i källaren. Han har ett fantastiskt bibliotek med klassiska mästerverk. Han är beväpnad när han går till kontoret på Alfa-Laval. Och det är det bara Anders som vet.

En söndag i maj 1988 ringer det på dörren till radhuset i Hallunda. In stiger en man som haltar och har svårt att andas.

Balkan Epic är den sanna berättelsen om musikern Anders Peevs pappa och handlar om att leva ett dubbelliv. Om att inte få plats i kommunismen men inte heller passa in i en demokrati. Om längtan till ett Balkan som bara finns kvar i minnet och om hatet mot det Balkan som blev. Och om en pappas kärlek till sina barn – och oförmågan att kunna älska mer än ett barn i taget.

Med en unik berättarform som sömlöst flätar samman muntligt och musikaliskt berättande ger sig Balkan Epic ut på en jakt efter att förstå krigets följder, en fars agerande mot sina barn och längtan efter ett liv som inte är möjligt.

Föreställningen berättas av scenberättaren Johan Theodorsson tillsammans med musikerna Mihail Dinchev och Anders Peev som spelar episk folkmusik från Balkan och Sverige med tenornyckelharpa, sång och tambura.

Boka

Prisinformation

220 kr ord 180 kr ungdom (tom 26 år)/stud

Kontaktinformation

Plats: Scen 4, Sara kulturhus
Telefon: 46-0910-715615
Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se