Bild från evenemang

Festivalklubb: Jättar och Monster

Nordisk berättarcentrum/Västerbottensteatern ger:

En klubbkväll där vi blandar berättande med tung folkmusik och mäktiga projektioner!


En klubbkväll där vi blandar berättande med tung folkmusik och mäktiga projektioner!

Välkommen till en unik och mäktig upplevelse med JÄTTAR & MONSTER! Konceptet bjuder på två fascinerande föreställningar där tung folkmusik, projektioner och audiovisuellt berättande förenas på ett spektakulärt sätt. Professor Loop tar dig med på en medeltida upptäcktsfärd i ljud och bild medan Maria Jonsson & Daniel Fredriksson gestaltar Lisa Johansson Sandbergs historia om urtida jättar i Vilhelmina. Missa inte chansen att uppleva dessa musikaliska berättarföreställningar som tar dig med på en resa genom tid och rum.

Maria Jonsson & Daniel Fredriksson: Jättarna i Vilhelmina En musikberättelse som sätter arkivinspelningar med Lisa Johansson Sandberg (1894-1982) i centrum. Lisas episka saga om de urtida jättarna i Vilhemina gestaltas genom levande musik och projicerade animationer. (ca 50 min)

Professor Loop (aka Hållbus Totte Mattsson): Monstret i Paradiset En audiovisuell upptäcktsfärd i en medeltida symbolvärld. Ett vevlire-performance med livelooping och live VJ-ing av och med Professor Loop (ca 30 min)

VJ-ing (VEE-JAY-ing) är en bred beteckning för visuell prestanda i realtid. Kännetecken för VJ-ing är skapandet eller manipuleringen av bilder i realtid och i synkronisering med musik.

 

Barservering i samarbete med Restaurang Mandel (the Wood hotel)

Boka

Prisinformation

260 kr ordinarie 180kr ungdom(tom 26 år)/stud

Kontaktinformation

Kontakt: Maria Asserud
Arrangör: Västerbottensteatern
Plats: Scen 2, Sara kulturhus
Telefon: 46-0910-715615
Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se