Bild från evenemang

Her daughter

NBC/Västerbottensteatern ger:
Direkt från Vilnius kommer gästspel av en av Lithauens stora berättare, Milda Varnuskaitė. Hon ingår i NBC:s nätverk av nordiska och baltiska kollegor och presenterar sin egen tolkning av den i hemlandet mycket populära folksagan ”Spruce, ormarnas drottning.


Direkt från Vilnius kommer gästspel av en av Lithauens stora berättare, Milda Varnuskaitė. Hon ingår i NBC:s nätverk av nordiska och baltiska kollegor och presenterar sin egen tolkning av den i hemlandet mycket populära folksagan ”Spruce, ormarnas drottning”.

Vi får följa dottern Aspen som blir anklagad för att ha förrått sin far – en handling som senare leder till hans död. Men fanns det anledning för henne att fatta detta ödesdigra beslut? I Mildas bearbetning ligger fokus på relationen mellan mamma Spruce och hennes yngsta dotter Aspen. Är döttrar kapabla att bryta sig ur generationscyklerna eller är de skyldiga att fortsätta upprepa dem?

”Her daughter” är en saga med feministiska förtecken som inrymmer både humor och klokskap. Här finns kvinnlig styrka och egenmakt men den spännande berättelsen kantas också av orättvisor och övergrepp. Välkomna till Östersjöns stränder där undervattenspalatsets hemligheter avslöjas…

Mentor under produktionstiden har varit Abbi Patrix, en av de stora europeiska namnen inom berättarkonsten, och vi är glada att få välkomna Milda till oss. Hennes starka föreställning passar fint in i vårt tema ”I Saras fotspår”.

Foto: Karl R. Giesriegl

Föreställningen spelas på engelska.

Arrangör: Nordisk Berättarcentrum en del av Västerbottensteatern

Maten serveras i samarbete med Restaurang Mandel (the Wood hotel)

Boka

Prisinformation

Ord pris: 260 kr inkl. mat

Kontaktinformation

Kontakt: Maria Asserud
Arrangör: Västerbottensteatern AB
Plats: Trappscenen, Sara kulturhus
Telefon: 46-0910-715615
Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se