Bild från evenemang

I huvudet på Thomas Andersson

Vi träffar spelmannen och berättaren Thomas Andersson i ett konstnärligt samtal med Robert Herrala. Hur ser framtiden ut och vad tänker han kring den kommande "Skapelsen"?


Kom och möt spelmannen och berättaren Thomas Andersson! Under mer än två decennier har han varit en av det sceniska berättandets förgrundsgestalter i Sverige. Han har bjudit på fantastiska föreställningar och oavsett om han berättar med fiolen eller orden så bygger hans artisteri på att förvalta och levandegöra den västerbottniska musik- och berättartraditionen.

I boken ”I köksbordets trollkrets” berättar han om sitt författarskap och om hur det muntliga berättandet är en alldeles särskild sorts folklig konst - en konstart som funnits i alla tider och i alla sammanhang.

Här träffar vi honom i ett konstnärligt samtal med NBC:s avdelningschef Robert Herrala. Vad är det som rör sig i berättaren och spelmannen Thomas Anderssons huvud just nu? Hur ser tankarna ut kring den kommande föreställningen ”Skapelsen”? Vilka konstnärliga idéer vill han förverkliga – och visst måste vi få lyssna till fiolen?

Foto: Patrick Degerman

Boka

Prisinformation

Fri entré men biljett krävs

Kontaktinformation

Kontakt: Maria Asserud
Arrangör: Västerbottensteatern
Plats: Trappscenen, Sara kulturhus
Telefon: 46-0910-715615
Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se