Bild från evenemang

Ordet

Nordisk berättarcentrum/Västerbottensteatern ger:
Jonas Hedlund på kärt återbesök med lunchföreställningen och den musikaliska monologen ”Ordet” ur Torgny Lindgrens novellsamling Merabs skönhet.


Jonas Hedlund på kärt återbesök med lunchföreställningen och den musikaliska monologen ”Ordet” ur Torgny Lindgrens novellsamling Merabs skönhet.

”Han hade dragit järnröret, det var ett entums järnrör, han hade dragit det ifrån huvudändan därvid sängen och nedi köket så att det mynnade åtvid murkåpan, om man satt oppå vedbänken kunde man tala rätt in i röret. Däri det röret pratade han vid Hanna, mora sin, Hanna Burvall, och vid Sofia. Men aldrig någon främmen.”

Föreställningen handlar om Samuel Burvall i Storholmträsk. Han som låste in sig på vinden och som trodde själva ordet var smittokällan. Ordet lungsoten.

En tragikomisk berättelse om kärleken, rädslan och ordets makt. Och den eviga frågan – vad är självaste meningen?

Recensioner:
”Det är som att totalt uppslukas av författaren Torgny Lindgrens röst när man satt sig på caféscenen på Örebro Teater och enmansföreställningen Ordet.” Martin Dyfverman/Kulturdelen

”Jonas Hedlund ger färgstarkt och övertygande röst åt Lindgrens gestalter. Han sjunger frälsarsånger vid en fiktiv tramporgel (som vi bara hör) och han ÄR verkligen Lindgrens berättarröst som ger oss vingar att här i Örebro sväva in en timme i en annan värld.”
Martin Dyfverman/Kulturdelen

”När Jonas Hedlund berättar sitter man andlös och bara försvinner in i berättelsen!
Såg genrepet och ser fram emot lördagen för att se om den.” Publikröst efter genrepet

Trailer: https://youtu.be/4p0IEzC0Csc

Boka

Prisinformation

Ord pris: 260 kr inkl. mat

Kontaktinformation

Kontakt: Maria Asserud
Arrangör: Västerbottensteatern
Plats: Trappscenen, Sara kulturhus
Telefon: 46-0910-715615
Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se