Bild från evenemang

Oscarsvinnare & Mozart

Välkommen till Oscarvinnaren Rachel Portmans konsert Tipping Points, med dikter av poeten Nick Drake. Norrlandsoperans symfoniorkester framför verket under ledning av Jessica Cottis från Australien. Solist är den tyske violinisten Niklas Liepe.


Välkommen till Oscarvinnaren Rachel Portmans konsert Tipping Points, med dikter av poeten Nick Drake. Norrlandsoperans symfoniorkester framför verket under ledning av Jessica Cottis från Australien. Solist är den tyske violinisten Niklas Liepe.

Portmans musik är känd från filmer som CiderhusreglernaChocolat och Emma. För den sistnämnda vann hon – som den första kvinnliga tonsättaren någonsin – en Oscarstatyett 1994.

Hennes konsert Tipping Points, för violin och orkester från 2023, är ett gripande verk i sex satser, som alla inleds med en dikt av den brittiske poeten och romanförfattaren Nick Drake. Här hör vi dem inlästa av skådespelerskan Gráinne Dromgoole.

På tal om filmer, så spelar Mozarts överjordiskt vackra Gran Partita en central roll i Peter Shaffers film Amadeus från 1984. Varför sviten kallas just så är något av ett mysterium, ”Gran Partita” användes aldrig av Mozart själv. Det är också oklart exakt när han skrev verket.

Mystiken präglar också kvällens inledande verk, Caterina Barbieris Knot of Spirit, vars överjordiska klanger bildar ett hallucinatoriskt kalejdoskop.

Mycket nöje!Mer om kvällens program Länk till annan webbplats.


---

Medverkande
Jessica Cottis, dirigent
Niklas Liepe, violin
Norrlandsoperans symfoniorkester

---

Program
Caterina Barbieri, Knot of Spirit, 10 min
Intervju med Rachel Portman, 5 min
Rachel Portman (dikter skrivna av Nick Drake), Tipping Points, 32 min
Paus, 30 min
W. A. Mozart, Gran Partita, 50 min

---

Presentation av konserten
Kvällens program presenteras för sittande publik av konferencier Susanna Levonen.

---

Bra att veta inför ditt besök:

Åldersgräns: ingen.
Väskförbud: gäller för evenemang i Scen 1 och Scen 2, läs mer här Länk till annan webbplats..
Garderob: är obligatorisk för väska och jacka. Garderoben finns i anslutning till scenen för evenemanget och avgiften ingår i din biljett.
Insläpp: ca 30 min innan evenemanget startar.
Förtäring: Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in till våra scener.
Hörhjälpmedel: finns i alla våra scener, läs mer här Länk till annan webbplats..
Observera att konserten inte är mikrofonförstärkt, men att hörhjälpmedel fungerar som vanligt under introduktioner och tal.
Rullator: placeras utanför ingång, personal på plats finns tillgängliga om du behöver hjälp.
Hiss: finns vid trapphus B, vänster sida.
Rullstolsplatser: Samtliga rullstolsplatser nås via hiss, trapphus B, vänster sida. Vänligen respektera att rullstolsplatser är avsedda för rullstolsburna personer. Vid överträdelse kommer biljetten att förklaras ogiltig på plats och inträde till evenemanget nekas. Återköp av biljett sker ej vid felaktigt köp.

---

Sugen på härligt mingel innan konserten?

Inför konserten har The Wood Hotel by Elite servering av dryck och lättare snacks i Södra foajén. 
Serveringen öppnar 45 minuter innan konserten börjar.

Välkommen!

---

Slår ditt hjärta lite extra för klassisk musik?

Då har du möjlighet att teckna ett konsertabonnemang på Sara kulturhus. Med ett konsertabonnemang får du fyra konserter där du får höra Norrlandsoperans symfoniorkester spela både klassiska och nyskrivna stycken tillsammans med inbjudna solister och dirigenter, allt till ett rabatterat pris!

Läs mer om vårt abonnemang Länk till annan webbplats.

 

Boka

Prisinformation

Konsertbiljett:325 kr---Biljetter säljs på sarakulturhus.se, Skellefteå Turistcentersamt på arrangörens officiella bokningssida.För biljettköp via Skellefteå Turistcenter tillkommer en extra serviceavgifter på biljetter.För mer info om biljetter tel. + 46 (0)910-452510 ellerinfo@visitskelleftea.seOBS! Det är ingen reservation av biljetter, endast direktköp.

Kontaktinformation

Arrangör: Sara kulturhus och Norrlandsoperan
Plats: Scen 1, Sara kulturhus
Telefon: 46-0910-736000

Hitta hit

Senast uppdaterad: