Bild från evenemang

Storband på svenska - Skellefteå Big Band spelar Evert Taube och svenska jazzklassiker

Skellefteå Big Band spelar Evert Taube och svenska jazzklassiker.

Sångsolister: Hans-Olov Furberg och Ulrica Lundmark.

Musikalisk ledare: Åsa Granlund Jonsson.


Evert Taubes musik har vi ju alltid nära våra hjärtan och den har i mångt och mycket definierat vår svenska sommar, med låtar som Calle Schewens vals, Sjösalavals, med flera. 

Och nu, mitt i den snöiga vintern, kan Skellefteå Big Band bjuda in till en konsert med Taube i storbandstappning! Och inte nog med det – vi spelar också låtar förknippade med några av våra största svenska jazzhjältar. 

Sångsolister är Hans-Olov Furberg, bördig från Skellefteå, och vår egen Ulrica Lundmark. Bandet leds av Åsa Granlund Jonsson. 
Konsertens gästsolist Hans-Olov Furberg har sina rötter i Skellefteå. Efter utbildning vid musikhögskolan i Piteå har han arbetat med musik och kultur i många former, både som lärare, kompositör, pianist och sångsolist. Han är en välkänd musikprofil i Västernorrland, där han varit bosatt och verksam sedan 1990-talet. 

Arrangemangen på melodier av Evert Taube uppfördes med Hans-Olov som solist för första gången våren 2023. 

Skellefteå Big Band startades på slutet av 1950-talet, då aktiva musiker i stan samlades under ledning av saxofonisten Thure Viklund. På 1980-talet leddes bandet Nisse Ericsson, som också var musikskolans rektor vid den tiden. Efter några års uppehåll startades bandet i sin nuvarande tappning 1988/89, då med Dick Grubbström och Hans Westman som ledare. Senare var Elmer Granlund ledare under många år, liksom Thomas Nyström. Idag är det Åsa Granlund Jonsson som håller i taktpinnen och ser till att svänget hålls på högsta nivå. 

Bandet har alltid vårdat den klassiska storbandsrepertoaren, med låtar av Basie, Ellington, etc. Men moderna arrangemang finns det också gott om i mappen. Dessutom många av de fina lokala arrangörerna Nisse Ericsson och Dick Grubbström. 

Bland solister om framträtt med bandet kan nämnas Putte Wickman, Hayati Kafé, Sharon Dyall, Ann-Kristin Hedmark, Claes Janson, Peter Getz, Christina Gustafsson, Joel Nunez, med flera. 


---

Bra att veta inför ditt besök:

Åldersgräns: ingen.
Väskförbud: gäller för evenemang i Scen 1 och Scen 2, läs mer här. Länk till annan webbplats.
Garderob: finns i anslutning till scenen för evenemanget.
Garderobsavgiften ingår i din biljett.
Insläpp: ca 45 min innan evenemanget startar.
Förtäring: Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in till våra scener.
Hörhjälpmedel: finns i alla våra scener, läs mer här. Länk till annan webbplats.
Rullator: placeras utanför ingång, personal på plats finns tillgängliga om du behöver hjälp.
Rullstolsplatser: Vänligen respektera att rullstolsplatser är avsedda för rullstolsburna personer.

Boka

Prisinformation

Biljettpriser:Jazzklubbens medlemmar: 225 kr. Övriga: 275 kr. Skolungdom: 50 kr. ... Biljetter säljs på sarakulturhus.se, Skellefteå Turistcenter och på arrangörens officiella bokningssida. För biljettköp via Skellefteå Turistcenter tillkommer en extra serviceavgifter på biljetter. För mer info om biljetter tel. + 46 (0)910-452510 ellerInfo@visitskelleftea.se OBS! Det är ingen reservation av biljetter, endast direktköp.

Kontaktinformation

Arrangör: Boston Jazz
Plats: Scen 2, Sara kulturhus
Telefon: 46-0910-736000

Hitta hit

Senast uppdaterad: