Bild från evenemang

Bottnens beskaffenhet

Årets första utställning på MAN är en konstnärlig studie i det som döljer sig under ytan, på djupet, i underjorden. Utställningens verk pekar på kulturella, psykologiska, känslomässiga såväl som ekonomiska problemställningar.  


En konstnärlig studie i det som döljer sig under ytan, på djupet, i underjorden.

I skenet av den ökade exploateringen av naturens tillgångar i norra Sverige utforskar utställningen människans relation till marken, underjorden, det undermedvetna, det heliga och det poetiska – allt det som rör sig ”under ytan” och som i vissa fall hamnar utanför det för ögat synliga. Verken i utställningen pekar på kulturella, psykologiska, känslomässiga såväl som ekonomiska problemställningar.

Utställningen presenterar verk av Gerd Aurell, Sebastian Poras Adolfsson, Fanny Carinasdotter, Simon Gran Danielsson, Hannes Iversen, Mattias Olofsson, Maria K Olsson, Moa Ryman, Helena Wikström. Samtliga konstnärer ingår i det konstnärsdrivna galleriet Verkligheten i Umeå där man under de senaste åren samlats för att prata kring och inspireras av böcker och filmer som rör sig bortom dagens föreställningsvärld.

Utställningen är curerad och producerad av MAN.

Fri entré!

Prisinformation

Fri entré

Kontaktinformation

Arrangör: Museum Anna Nordlander
Plats: Utställningshall, Sara kulturhus
Telefon: 46-0910735500

Hitta hit

Senast uppdaterad: