Bild från evenemang

El Sueco

Kims egenupplevda berättelse som tar oss från en läktare på första bajjenmatchen till erbjudandet från
IFK Göteborg. En föreställning om att våga drömma, våga misslyckas och vem man är bortom det.
Av Kim Gardell.


UngHästen utforskar: identitet, press och friheten att vara den man är.

Det sägs att vi föds som oskrivna blad, men stämmer det verkligen? En del roller föds vi in i, vissa kommer från andras förväntningar på oss och andra väljer vi själva genom livet. Vilka av rollerna kan vi förändra och vem blir man då egentligen?

Via klassrum, omklädningsrum och pojkrum får vi i den här monologföreställningen följa Kims egenupplevda berättelse som tar oss från en läktare på den första Bajjenmatchen med pappa tryggt intill, till ett lag i Colombia där man spelar för att överleva, förbi Luleå och hur det egentligen kom sig att IFK Göteborg ringde…

Genom fotbollen har Kim upplevt några av livets bästa och värsta stunder.
”Fotbollen har under min uppväxt betytt kolossalt mycket! Något jag är fantastiskt glad för. Men det är samtidigt inte en obefläckad eller problemfri period.

De tankar jag brottades med eller de upplevelser som jag stod inför tror jag inte är enskilda företeelser uppkomna ur ett vakuum. Tvärtom tror jag att många kan känna igen sig, mer eller mindre.

Så att i dag få omvandla min historia till en föreställning som tar upp och behandlar en tematik som jag tror är superviktig att prata om känns väldigt spännande och meningsfullt.”

Efter föreställningen bjuds publiken in till ett pedagogiskt efterarbete som tar upp ämnen såsom: identitet, normer, press, gemenskap och mående.

Boka

Prisinformation

110 kr per person

Kontaktinformation

Arrangör: Västerbottensteatern
Plats: Sara kulturhus
Telefon: 46-0910-715615

Hitta hit

Senast uppdaterad: