Ikoner – en utställning om att få finnas

Glada Hudiks utställning ikoner kommer till Skellefteå och Sara torget. En fotoutställning som presenterar porträtt av kända ikoner och arketyper där de 21 modellerna från hela Sverige har flera saker gemensamt; drömmar, känslor och Downs syndrom.


Glada Hudiks utställning ikoner kommer till Skellefteå och Sara torget. Fotoutställningen ”Ikoner – en utställning om att få finnas” presenterar porträtt av kända ikoner och arketyper där de 21 modellerna från hela Sverige har flera saker gemensamt; drömmar, känslor och Downs syndrom.

Utställningen ställer frågor kring hur vi skapar ett mer öppet och tolerant samhälle och hur vi kan lyfta en marginaliserad grupp. Det är också en utställning om svårigheter och utmaningar. Synlighet ger förståelse för olikheter.

Vi kan alla med våra kvalitéer och brister bidra till ett rikare samhälle. 

Utställningen är frukten av ett samarbete mellan Fotografiska Museet och Glada Hudik-teaterns Pär Johansson, fotograf Emma Svensson och kostymörer Linda Sandberg och Helena Andersson. Utställningen har tidigare visats bl. a i Berlin och Stockholm, i Uppsala och på Almedalsveckan. Nu kommer den till Skellefteå, den kommer att visas utomhus utanför Sara kulturhus från tisdag den 5 mars till tisdag den 30 april.  

Mer info om utställning hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Kontaktinformation

Arrangör: Skellefteå Kommun, Glada Hudikteatern och Visit Skellefteå
Plats: Sara kulturhus
Telefon: 46-0910-452510

Hitta hit

Senast uppdaterad: