Bild från evenemang

Föreläsning med Maria Soxbo

Världen behöver ställa om, men ett av klimatkrisens många problem är att lösningen oftast innehåller skam, förbud och en känsla av att allt det roliga har tagit slut. Samtidigt rusar vi uppåt/framåt med en ökande känsla av otillräcklighet.


Världen behöver ställa om, men ett av klimatkrisens många problem är att lösningen oftast innehåller skam, förbud och en känsla av att allt det roliga har tagit slut. Samtidigt rusar vi uppåt/framåt med en ökande känsla av otillräcklighet. Trots att vi på papperet har det bättre än någonsin verkar vi aldrig kunna sluta drömma om … något annat.

I den här föreläsningen baserad på boken med samma namn börjar vi i en annan ände! Här utgår vi från målet, den hållbara människan, och visar både hur vi kan ta oss dit och allt det kan ge. Utifrån några av tillvarons stora byggstenar – drömmar, tid, jobb, gemenskap, värden, konsumtion och lycka – kan vi se att det fina med omställningen är att de allra flesta av oss har allt att vinna på den.

Please note that the lecture is in Swedish.


Maria Soxbo är journalist, föreläsare, författare, hållbarhetsinfluencer, konsult inom hållbarhet och medgrundare av Klimatklubben. Hon är även ambassadör för EUs klimatpakt.

Boka

Prisinformation

Föreläsningen är öppen för alla, gratis och det kommer bjudas på snacks.

Kontaktinformation

Kontakt: Erika Frimanson
Arrangör: Klimatkommunerna
Plats: Kulturtrappan, Sara kulturhus
Telefon: 46-072-584913

Hitta hit

Senast uppdaterad: