JESPER WALDERSTEN
FÄRDKOST FÖR UPPTÄCKARE
Detaljbild Guldet
Fotografisk print av bild, 1 st diptyk, 200 x 260 cm, 
Bolidenskolan, 2016 
Enprocent gestaltning, Skellefteå kommun

Upplev konst och arkitektur i Boliden

Från och med 1 maj 2024 lyfter Skellefteå Konsthall konsten och arkitekturen i Boliden som firar 100 år. På Folket Hus och i Bolidens kyrka kan man ta del av utställningar och lära sig mer om den offentliga konsten och arkitekturen i Boliden. 


Under perioden 1 maj till 11 augusti, kan man få veta mer om konstnärerna Pär Andersson, Sture Meijer, Jesper Waldersten och Knutte Wester som gjort enprocentsgestaltningar i Boliden. Ett urval från Skellefteå kommuns konstsamling med verk av dessa fyra konstnärer kommer också att adderas i utställningarna.

Förutom den offentliga konsten presenteras även en utställning på entréplan i Folkets Hus om arkitekturen i Boliden och fakta om arkitekterna Peter Celsing, Gunnar Gräslund, Tage William Olsson och John Åkerlund som är tongivande för Boliden. 

Aktiviteter som händer i Boliden är bland annat att 100 års gruppen i Boliden erbjuder arkitekturpromenader som kommer äga rum den 2 juni och vill man gå på egen hand vid annat tillfälle har Skellefteå Konsthall tagit fram en kartguide där hus och gestaltningar finns markerade med faktatexter.

Tätortsatsningen i Boliden är ett samarbete mellan Skellefteå Konsthall, Folkets Hus i Boliden, Boliden kyrkan och arkitekten Enar Nordvik. 

 

Pågår 1 maj till 11 augusti 
Plats och ort: Boliden Folkets Hus och Bolidens Kyrka 

 

 

 

Kontaktinformation

Kontakt: Skellefteå konsthall
Arrangör: Skellefteå Konsthall
Plats: Boliden
Telefon: 46-0910-735000

Hitta hit

Senast uppdaterad: