Karin Nordgren och Åsa Rehnströms hantverk

Lika - Olika      

Workshop för dig mellan 12 – 21 år med silversmed Åsa Rehnström och konstnär Karin Nordgren där du får prova jobba med eget skapande i bild, vävning och metalltråd.  Anmälan krävs.


Tillsammans med en konstnär och pedagog skapar och experimenterar vi med konsten som verktyg, allt med utgångspunkt i Emil Jensens dikt, Samma värld, här i en version av Skellefteå kommun Länk till dikten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dagens workshop, Lika - Olika, är två parallella workshops där du får möta såväl silversmeden Åsa Rehnström som konstnären
Karin Nordgren.

Åsa Rehnström - Utifrån dikten undersöker vi hur olika och hur lika vi är. Detta gör vi genom självporträtt. Vi kommer att använda både papper och aluminiumtråd som slutar i en gemensam skulptur med våra porträtt tillsammans. Kanske kommer porträtten att bilda ett gemensamt konstverk med andra workshops som också har utgångspunkten från dikten…  

Karin Nordgren - Vi kommer att väva för hand på bildvävar med mattrasor. Vi börjar med ens egen fantasi och favoritfärger. Som inspiration kommer att visas bilder på olika konstverk av konstnärer som funderat mycket på hur viktigt färger kan vara och hur de olika färgerna skapar mönster. Man kan tänka att färgerna och mönstret sen blir själva konstverket. Det passar väldigt fint till att väva en bild. Sedan sätter vi samman var och ens bildväv till ett stort konstverk. 

Obs! Du behöver inga förkunskaper för att vara med och det är begränsat antal platser. 

Lördag 25 maj, kl 13.00-16.00
Handens hus, Nordanå 

Anmälan: https://simplesignup.se/event/216427  Länk till annan webbplats.

Arr: Kultur- och biblioteksavdelningen

 

 

Boka

Prisinformation

Gratis men anmälan krävs

Kontaktinformation

Kontakt: Kultur- och biblioteksavdelningen
Arrangör: Kultur- och biblioteksavdelningen
Plats: Handens hus
Telefon: 46-0910-735000

Hitta hit

Senast uppdaterad: