Berättarvandring på cykel: Skellefteå stads historia och arkitektur

Cykelvandring: Skellefteå, en ung stad i en gammal bygd. Genom åren har stadsbilden förändrats drastiskt – från hjortronmyr och bondgårdar till pittoresk trästad, till den staden vi ser framför oss idag. En modern stad med stark framtidstro och med allt högre byggnader.


Biljetter släpps under juni år 2024!

Cykelvandring:
Vi stannar till i stadens äldsta delar väster om stan, samt inne i stadskärnan, där vi återblickar på stadens historia blandat med kuriosa av arkitektur och stadsplanering. Tidsåtgången beräknas bli ca 1,5-2h. Samtliga deltagare tar med och ansvarar för egen cykel. Lås till cykel, vattenflaska samt hjälm rekommenderas, tänk på säkerheten. Något som kan vara bra att veta är att det förekommer en del uppförslutningar längs rutten. Tempot anpassas till deltagarna, varav att gå med cykeln vissa sträckor kan vara aktuellt. Cykelvandringen framförs av Andreas Fossland som till vardags jobbar på ett av stadens arkitektkontor och som har en stor passion för sin hemstad och dess historia.

Guidningen är på svenska.

Cykelvandringen startar på Brogatan vid Parkbrons södra brofäste.

Alla vandringar sker på egen risk.

Arrangör är Skellefteå kommun i samarbete med Skellefteå museum, Visit Skellefteå och ett antal eldsjälar.

Boka

Prisinformation

155 kr/st vid köp på Skellefteå Turistcenter.175 kr/st vid köp online på www.ticketmaster.se Barn under 12 har gratis entré men behöver fribiljett som bokas på Skellefteå Turistcenter tel. 0910-452510.

Kontaktinformation

Plats: Skellefteå
Telefon: 46-0910-452510

Hitta hit

Senast uppdaterad: