Bild från evenemang

Tänk säkert

Vecka efter vecka fylls löpsedlarna av nyheter om stulna lösenord, bedrägerier och kidnappningsprogram. Varningar kommer regelbundet från banker och andra om skadlig kod och obehöriga kontaktförsök. Anne-Marie Löwinder ger er grunderna om hur ni håller er säkrare i den digitala världen.  

 


Kapade Facebook-konton är vardagsmat. Genom att tänka på hur du agerar på nätet och genom enkla åtgärder så förbättras säkerheten avsevärt, både för dig och för din omgivning.  

Anne-Marie Eklund Löwinder är en av Sveriges ledande experter på informations- och cybersäkerhet. 2013 blev hon som första svensk invald i Internet Hall of Fame. I nästan 20 år var hon Chief Information Security Officer på Internetstiftelsen. Nu är hon vd för det egna företaget Amelsec. Hon är ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA) och AI-kommissionen. Hon är också styrelseledamot i Trafikverket, Skatteverket , Försvarets Materielverk och den irländska toppdomänadministratören .IE 

För sina insatser inom informationssäkerhet har Anne-Marie mottagit bland annat HMH Carl XVI Gustavs guldmedalj av 8:e storleken, IVA:s guldmedalj och Dataföreningens Lifetime Achievement Award. 

Tisdag 1/10, kl. 18.30-19.30, Skellefteå Sara Kulturhus Trappscenen  

Anmälan: Fri entré men anmälan krävs. Anmäl dig via länken nedan:
Tänk säkert (confetti.events) Länk till annan webbplats. 


Arrangör: Kultur- och biblioteksavdelningen/Stadsbiblioteket

 

Boka

Prisinformation

Fri entre, men anmälan krävs

Kontaktinformation

Kontakt: Kultur- och biblioteksavdelningen
Arrangör: Stadsbiblioteket
Plats: Trappscenen, Sara kulturhus
Telefon: 46-0910-736100

Hitta hit

Senast uppdaterad: