Nolleperioden 2024

Välkommen till studentlivet på Campus Skellefteå!

Nolleperioden är ett välkomst event för nya studenter på Campus Skellefteå som hålls av frivilliga studenter som har planerat en dryg vecka med roliga aktiviteter och evenemang som hjälper dig att lära känna campus, folket i det och studentlivet!


Nolleperioden är ett arrangemang planerat och genomfört av frivilliga studenter, driven av engagemang och en dröm om att ge dig ett välkomnande lika roligt som de själva hade. Vår Nolleperiod har ett ett singulärt syfte: att ge dig - vår nya student - en så bra start som möjligt!

 

Phöseriet är gruppen som arrangerar Nolleperioden, en undersektion av Studentföreningen Campus Skellefteå, som har planerat en dryg vecka fylld med roliga aktiviteter, teambuilding och event!

 

Syftet med Nolleperioden är att ge dig en introduktion och stor möjlighet att: lära känna och knyta dig an till dina klasskamrater, bekanta dig med Campus & staden, komma närmare andra studenter, och givetvis att få en fantastisk och minnesvärd start på din studier!

 

För att ge dig en uppfattning om vad det handlar om, här är lite information:

  • Nolleperioden arrangeras årligen av Phöseriet. Phöseriet är en undersektion i Studentföreningen Campus Skellefteå. Den består av en grupp frivilliga studenter som lagt mycket tid och kraft på att ge nya studenter ett så bra välkomnande som möjligt. Nolleperioden sträcker sig i lite över en vecka. Under denna period blir det lekar, tävlingar, konserter, spex, middagar och studiebesök där du kommer att lära känna dina klasskamrater men även folk från andra klasser.

 

  • Phösare är de frivilliga studenterna som arbetar för att hjälpa till med arrangemangen. De har under året utbildats i konflikthantering, hantering av alkohol, ledarskap och första hjälpen. De hjälper dig att ta dina första steg in i studentlivet och andra roliga traditioner.

 

  • Överphösare är de fyra studenter som tagit på sig rollen att anordna Nolleperioden. De har planerat vilka aktiviteter som ska hållas, skaffat medel, satt ihop utbildningarna för Phösare, samt arrangerat möten för att skapa samförstånd inom Phöseriet och se till att Phösare är väl förberedda för att leda dig genom evenemanget.

 

  • Under Nolleperioden kommer det att pågå ett skådespel och det är helt frivilligt. Akten består av en sorts "hierarki". Överst har du de allseende och allvetande Adeln följt av Överphösarna, deras högra hand. Nedanför dem finns Phösare (som ständigt tar itu med Överphösarnas outgrundliga nycker) och Nollor (de nya eleverna som ännu inte har börjat sitt första år!). Det finns inga faktiska hierarkiska skillnader mellan Phösare och Nollor förutom att Phösare har ett ansvar gentemot Överphösarna medan Nollor helt enkelt är där för att ha kul! Om du inte vill delta i akten behöver du inte, se bara till att du inte förstör det för andra.

 

Om Nollorna inte har roligt så har inte Phösarna det roligt. Om inte Phösarna har roligt, då har inte Överphösarna roligt - och det är inte kul!

 

Nolleperiodens öppningsceremoni äger rum i Forumsalen 9:30 fredagen den 23 augusti!

 

Vi är medvetna om att några kanske inte har flyttat till Skellefteå än och inte kan vara med från starten, men alla är såklart välkomna och uppmuntras att vara med i aktiviteterna oavsett när du dyker upp!

 

Om du vill vara med, men inte kan vara med på öppningsceremonin, hittar du mer information om platser och aktiviteter på Nollep.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., så det är bara att dyka upp!

Kontaktinformation

Arrangör: Studentföreningen Campus Skellefteå
Plats: Campus Skellefteå

Hitta hit

Senast uppdaterad: