Bild från evenemang

Bortglömda fiskar

Från enfald till mångfald med mörten vid rodret.
Är strömmingen rökt? Är till och med mörten sur på den svenska fiskepolitiken? Möt yrkesfiskare, kockar, och forskare som har undersökt möjligheterna i lokal svenska fiskevatten.


Är strömmingen rökt? Är till och med mörten sur på den svenska fiskepolitiken? Möt yrkesfiskare, kockar, och forskare som har undersökt möjligheterna i lokal svenska fiskevatten. De har ställt sig frågan hur vi skapar ett livsmedelssystem för fisk som ger förutsättningar för lokalt och hållbart fiske samtidigt som det levererar fisk och skaldjur med högsta gastronomiska potential! Här får ni svaret, och ni får också veta varför Stefan Sundström och Lena Flaten började syra mört, och varför Stefan Eriksson hyllar mörten som matfisk. Smakprov utlovas!

Medverkande: Lena Flaten (Restaurang Flamman) Stefan Eriksson (restaurang Brutalisten, Exceptionell Råvara mm) Stefan Sundström (skådespelare, låtskrivare, trubadur, rockartist och författare) Viktor Vesterberg (forskare Göteborgs universitet), med flera

 

När: 10 oktober, 09.30–10.30

Var: Wood Hotel, Skellefteå

Läs mer och anmäl dig här Länk till annan webbplats.

 

Arrangeras av Eldrimner

Kontaktinformation

Arrangör: Eldrimner
Plats: Sara kulturhus

Hitta hit

Senast uppdaterad: