Ny e-blankett gör det lättare att anmäla om plats till sommaröppet-veckorna

Nu blir det lättare att anmäla om plats till sommaröppen förskola eller fritidshem. Skellefteå kommun har tagit fram en ny e-blankett för vårdnadshavare med barn som har behov av plats under veckorna 28-31. Den kommer vara öppen för anmälningar mellan den 1 april och 1 maj.

Tidigare har vårdnadshavare behövt anmäla om plats till sommaröppen förskola eller fritidshem genom en pappersblankett som lämnats in eller postats till kundtjänst. Genom en ny e-blankett kan vårdnadshavare istället anmäla direkt i den.

E-blanketten är endast öppen mellan den 1 april och 1 maj och kräver därmed att anmälan sker under den perioden. Skulle anmälningsperioden missas behöver en pappersblankett fyllas i och lämnas eller postas in, precis som tidigare år.

Sommaröppen förskola och fritidshem sker mellan veckorna 28-31 och innebär att barn kan placeras i annan verksamhet än den ordinarie och därmed träffa ny personal. Avledningar slås också ihop under de sommaröppna veckorna.

Anmälan behöver även skickas in för den som under ordinarie tid har OB-förskola och som är i behov av plats under sommaröppet-veckorna. Har man behov av plats i sommaröppen OB-verksamhet men har inte det under ordinarie tid måste ansökan även göras i e-tjänsten för OB-förskola eller OB-fritidshem.

Sommaröppet är för barn med vårdnadshavare som arbetar eller studerar under sommaren.

Här hittar du information och anmäler om sommaröppet Länk till annan webbplats.

Relaterade nyheter

Senast uppdaterad: