Discgolf

Dags att anmäla klasser till vårterminens skolbio

Platserna fylldes upp snabbt under höstterminen, men nu finns det en ny chans att boka in klasser till skolbio. Alla skolor i Skellefteå kommun kan anmäla klasser, såväl kommunala som friskolor.

Under höstterminen 2022 drog testverksamhet för skolbio i gång. Detta efter att Skellefteå Kulturskola fått anslag via Svenska filminstitutet för att starta "Film i skolan". Med skolbion vill man ge elever i Skellefteå kommun en möjlighet att se film, prata film och skapa film. Det visade sig vara ett populärt initiativ då alla allt platser snabbt bokas upp under hösten.

Men nu är det alltså dags för en ny termin – och en ny chans att boka. Skolbion vänder sig till årskurs 2–5 och klasser kan anmäla sig för att kostnadsfritt åka buss till Skelleftehamn för att se film på biograf. Efter biovisningen följer fyra lektioner där eleverna bland annat får utforma en egen berättelse, tillverka rekvisita och skapa en egen film med stopmotion-teknik. Lektionerna avslutas sedan med att klassen har en egen filmpremiär.

Första kurstillfället sker tisdag vecka 3, och du kan läsa mer om upplägget och boka in klasser på skelleftea.se/skolbio

Var uppmärksam på att du enbart kan boka in en klass till lektionerna.
Du kan inte enbart boka visningen och välja bort efterföljande lektioner.