Discgolf

Unik chans att utbilda dig till lärare!

Skellefteå är mitt i en spännande samhällsomvandling. Vi växer kraftigt och utvecklingen runt om i kommunen är stor. Med det behöver Skellefteå kommun hitta nya vägar för att möta framtidens behov i skolan och säkra kompetensförsörjningen på sikt. Nu ger vi dig som har en akademisk utbildning inom matematik, naturvetenskap eller teknik chansen att utbilda dig till lärare genom ett tvåårigt ledarskapsprogram.

Upplägget är att du går programmet samtidigt som du arbetar på en högstadieskola här i Skellefteå. Parallellt med arbetet i skolan läser du in en lärarexamen på distans via Luleå tekniska universitet, får en personlig ledarutvecklare och erhåller lön. Efter avslut är du behörig lärare och kan ansöka om lärarlegitimation. Utbildningen är ett samarbete med Teach for Sweden.

– Vi ser samarbetet som en av flera viktiga åtgärder för att säkra kvalitativ kompetensförsörjning på lång sikt. Våra förväntningar är att vi både från Skellefteå och Teach for Sweden ska kunna skapa en god miljö att växa in i läraryrket där vi är med och samverkar kring framtidens medarbetare. Genom att söka programmet får du stöd i din kompetensutveckling och kompetensväxling i en kommun som växer ovanligt kraftigt vilket skapar stora utvecklingsmöjligheter för framtiden, säger Henrik Bolin, avdelningschef grundskola.

För att kunna gå ledarskapsprogrammet behöver du ha universitetsstudier om minst 90 högskolepoäng i matematik, teknik, fysik, biologi, och/eller kemi. Studierna ska inkludera ett självständigt arbete på minst 15 högskolepoäng.

Ansökan är öppen till den 28 februari.

Läs mer om programmet och anmäl dig här Länk till annan webbplats.