Anderstorpsgymnasiet kan nu titulera sig som IB-skola

Anderstorpsgymnasiet ansluter sig till en internationell skolorganisation som bedriver utbildningar över hela världen.

Under 2022 påbörjade den första kullen elever i Skellefteå programmet ”International class” på Anderstorpsgymnasiet. De kommer från augusti 2023 fortsätta sin utbildning inom International Baccalaureate Organization Diploma program, vilket är IBO:s gymnasieutbildning.

- Vi har sett ett behov av en internationell utbildning på gymnasienivå i och med att Skellefteå växer och vi får fler familjer som flyttar hit från andra länder, säger Sara Lundström Haglind, rektor på programmet.

International Baccalaureate bedriver undervisning i 159 länder runt om i världen på 5500 olika skolor, vilket öppnar stora möjligheter för elever som gått programmet att få behörighet till fortsatt utbildning både i Sverige och i andra länder.

IB skolorna delar en gemensam värdegrund att ge eleverna en internationellt utmanade utbildning av hög kvalité.

- Vi ser fram emot att påbörja jobbet med att skapa en gemenskap i IBO:s anda när det gäller utbildning på gymnasienivå. Alla lärare som ska jobba med programmet har fått utbildning via IBO och de har jobbat hårt för att skolan ska bli en auktoriserad IB-skola, säger Maria Hedman, IBDP-koordinator.

Öppen för alla

International baccalaureates gymnasieprogram är ett tvåårigt diploma-program och utbildningen på Anderstorpsgymnasiet inleds därför med ett förberedande år i ”international class (PreDP)”. Utbildningen är öppen för alla som vill gå en universitetsförberedande undervisning på engelska och elever kan söka till den via gymnasieantagningen.

Man behöver inte ha engelska som modersmål för att gå utbildningen.

Läs mer om international class (PreDP) i Skellefteå kommun

Läs mer om hur IB-skolor fungerar på International education - International Baccalaureate (ibo.org) Länk till annan webbplats.

Relaterat:

Senast uppdaterad: