Discgolf

Efterlängtad invigning av Furuskolan i Jörn

Vilken folkfest det blev! Onsdag 8 februari invigdes Furuskolan i Jörn efter ett års totalrenovering. Samtidigt öppnade biblioteket upp igen i sina nya lokaler. En viktig träffpunkt för hela Jörnsområdet har därmed återuppstått i ny skepnad.

- Äntligen! Som vi har väntat och längtat efter en satsning på vårt fina skolhus och en framtidstro på vårt samhälle. Eleverna och personalen gläds över att arbeta i fräscha och ändamålsenliga lokaler, säger Ulrika Enmark, biträdande rektor.

Vid invigningen bjöds såväl gäster som media på en rundvandring i de nya och totalrenoverade lokalerna. Besökarna fick se grundskolans nya fina klass- och grupprum samt den nya skolmatsalen med tillhörande storkök. De fick även uppleva förskolans nya lokaler och fritidsgården Hörnan. Samt de nya lokalerna för det precis nyöppnade Jörns bibliotek!

Jörns bibliotek

Jörns bibliotek hade många besökare under invigningen av Furuskolan.

- Nu får vi äntligen hälsa alla Jörnsbor välkomna tillbaka! Biblioteket är en viktig aktör i samhället och vi hoppas på att träffa många nya och gamla besökare här under våren, säger Ann-Sofi Burström på Jörns bibliotek.

Bibliotekets nya lokaler ligger nära fritidshemmet som även fungerar som fritidsgård på kvällarna. Denna del av huset kan hållas öppen kvällstid medan resten av huset, där skolans och förskolans lokaler ligger, kan vara låst. En både praktisk och säker lösning.

- Furuskolan är en central mötesplats för hela Jörnsområdet och för alla åldrar. Därför känns det både roligt och viktigt inför framtiden att lokalerna nu är moderna och optimerade för dagens och morgondagens behov, säger Evelina Fahlesson, kommunalråd, som höll invigningstalet.

Relaterat:

Senast uppdaterad: