Discgolf

Hållplatsen vid Anderstorps hälsocentral. Foto: Skellefteå kommun

Flera busshållplatser har rustats upp

Under hösten har flera busshållplatser i Skellefteå kommun utrustats med väderskydd och några har byggts om för att bli helt tillgängliga. Dessutom har tre nya hållplatser byggts på Torsgatan i anslutning till Northvolts industriområde.

I ett växande Skellefteå där trafikbelastningen ökar blir kollektivtrafiken en allt viktigare pusselbit för att förbättra framkomligheten och miljön. För att fler ska kunna välja att åka buss behöver busshållplatserna vara trygga och kunna användas av alla.

Under hösten har två busshållplatser som används av många resenärer, den vid Anderstorps hälsocentral och den vid Stora Coop på Sörböle, tillgänglighetsanpassats genom ledstråk, hög kantsten och bättre koppling till gångbanor i närheten. De har dessutom fått bättre belysning och väderskydd.

– Det är kul att äntligen få möjlighet att göra flera förbättringar på lokalbusshållplatserna. Inför nästa sommar hoppas vi även kunna sätta ut väderskydd i regiontrafiken, något som har dröjt eftersom Länstrafiken inte har haft något bra väderskyddsalternativ förrän nu. Nu hoppas vi få slippa skadegörelse, som vi har haft stora problem med tidigare, säger Robert Nyman, verksamhetschef fysisk planering vid Skellefteå kommun.

Dessutom har tre helt nya hållplatslägen byggts längs Torsgatan, två vid Northvolts nordvästra hörn och ett norr om den nya Bergsbyrondellen. De två befintliga hållplatserna på Järnvägsleden vid nya Bergsbyrondellen har dessutom fått väderskydd.

Upprustningen av hållplatser är ett löpande arbete och varje år planeras så många som möjligt in utifrån den budget och tid som finns. Hållplatserna utformas efter en beslutad standard över hela kommunen som tar hänsyn till att hela resan ska bli så trygg och säker som möjligt.

Fakta

Här är andra hållplatser som har utrustats med väderskydd:

  • Stackgatan (den in mot stan)
  • Uppfinnarvägen (den in mot stan)
  • Engelska skolan (den in mot stan)
  • Norrhammarskolan (i båda riktningarna)
  • Brödrahemsgatan (den in mot stan)
  • Bergsvallen (i båda riktningarna)

Relaterat:

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se