Hjälp oss att utveckla Skelleftedalen

När Skelleftedalen växer och nya bostäder, grönområden och vägar ska byggas hoppas Skellefteå kommun att invånarna vill fortsätta vara med och påverka. Idag släpps en digital enkät för att fånga upp viktiga synpunkter.

Skelleftedalen är ett område som sträcker sig från Skelleftehamn till Myckle. Idag bor cirka 45 000 människor där, men till 2040 är målet 60 000 personer.

För att göra plats för fler behöver området växa. Arbetet med att utreda var och hur har kommit igång och enkäten är en viktig pusselbit i det. Den innehåller bland annat frågor om vilka platser som borde utvecklas, hur människor färdas idag, hur transportsystemen fungerar och var det är lämpligt att bygga nya bostäder.

Enkäten riktar sig både till de som bor i området och de som besöker det.

Svaren på enkäten kommer att bli en del av underlaget i det fortsatta arbetet med den fördjupade översiktsplanen för Skelleftedalen, den strategi och vägledning för hur området ska utvecklas till 2040.

– Vi vill bygga för många olika livsstilar, både i tätorten och på landsbygden, och det kommer att innebära nya byggnader, vägar, service och grannar. Samtidigt som vi växer är det viktigt att bygga vidare på det som är bra. Med den här enkäten hoppas vi få mer information om vad de som bor i eller besöker Skelleftedalen tycker, säger Rebecca Bohman, fysisk planerare vid Skellefteå kommun.

Enkäten tar cirka 20 minuter att göra och är öppen från 9 januari till 5 februari. Det går bra att spara och gå tillbaka till enkäten om du inte vill göra hela på en gång. Kom bara ihåg att gå in från samma enhet.

Enkäten finns på svenska och engelska.

Enkäten hittar du här (öppnas i ny flik). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterade nyheter

Senast uppdaterad: