EU:s vaccinstrategi – hur har den fungerat?

Välkommen till ett webbinarium om EU:s vaccinstrategi, arrangerat av EU-kommissionen i Sverige och Svenska Paneuropaföreningen tisdagen den 4 maj 2021, kl 11.00 – 12.00

EU:s vaccinstrategi presenterades i juni 2020. Syftet var att snabba på utveckling, tillverkning och distribution av vacciner mot covid-19, och att säkra tillräckliga vaccinleveranser till medlemsländerna. Strategin hade tagits fram med stöd av medlemsländernas hälsoministrar.

Syftet med webbinariet är att diskutera EU:s roll på detta område, liksom vaccinationsläget i medlemsländerna och vilka utsikterna är att uppnå målet att säkra vacciner för all EU-medborgare. De jämförelser som har gjorts med vaccinationsläget i andra länder kommer också att diskuteras. Vi kommer även att titta på vilka rekommendationer medlemsländer har använt sig av för att begränsa smittspridning och hur den globala vaccinationssituationen ser ut.

Följande personer medverkar i evenemanget:

  • Richard Bergström, regeringens vaccinsamordnare
  • Christian Danielsson, chef för EU-kommissionen i Sverige
  • Andrea Ammon, chef för Europeiska smittskyddsmyndigheten (European Centre for Disease Prevention and Control, ECDC)
  • Gunnar Hökmark, ordförande, Svenska Paneuropaföreningen

Evenemanget websänds via EU-kommissionenslänk till annan webbplats och Paneuropaföreningenslänk till annan webbplats facebooksidor, samt EU-kommissionens YouTube kanallänk till annan webbplats. Det kommer att hållas på engelska.

Välkomna!

Vill du svara på en enkät om webbplatsen?

Genom att svara på enkäten hjälper du oss förbättra webbplatsen. Tack!

Svara på vår enkätlänk till annan webbplats

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se