Discgolf

Den 29 september uppmärksammas Resandefolkets dag

Dagen högtidlighålls på flera ställen runt om i landet och markerar att resandefolket har en historia i Sverige sedan långt tillbaka. För många människor som tillhör en nationell minoritet innebär en egen högtidsdag/nationaldag att gruppen stärks genom upprättelse och erkännande.

När man började att tala om att de resande, eller resandefolket, skulle ha en egen högtidsdag är inte känt, men sannolikt är det en naturlig följd av att man uppmärksammade den nationella minoriteten romers 500 år i Sverige den 29 september 2012.

Skellefteå kommun erbjuder modersmålsundervisning i Romani och på Stadsbiblioteket pågår 27.9 – 3.10 en utställning samt skyltning av böcker som berör resandefolken. Det pågår även ett arbete med att färdigställa lådor med böcker på romani. Dessa lådor kommer att cirkulera på kommunens närbibliotek.

Här kan du läsa mer Länk till annan webbplats..