Discgolf

Sebastian Olofsson ny chef för Samhällsbyggnad

Sebastian Olofsson blir ny förvaltningschef för Samhällsbyggnad på Skellefteå kommun.

– Jag är väldigt stolt och glad över förtroendet. Det är ett mycket spännande uppdrag i den samhällsomvandling som Skellefteå befinner sig i. Min bild är att det finns gedigen kompetens och erfarenhet i förvaltningen och jag hoppas kunna bidra på ett bra sätt. Min uppgift blir att verkställa den politiska viljan och skapa goda förutsättningar för chefer och medarbetare att lyckas i sina uppdrag, säger Sebastian Olofsson.

Sebastian Olofsson är utbildad affärsjurist, och arbetar för närvarande som chefsjurist på Skellefteå kommun. Sebastian har sedan tidigare erfarenhet från kommunala chefsuppdrag som miljö- och byggchef/kanslichef samt samhällsbyggnadschef.

– Jag ser fram emot att lära känna medarbetarna och tillsammans med dem få vara med och bidra till utvecklingen i Skellefteå, säger Sebastian Olofsson.

Den 1 oktober tillträder han sin nya tjänst som förvaltningschef.

– Samhällsbyggnad är en av de viktigare aktörerna i Skellefteås snabba samhällsomvandling. Därför känns det mycket bra att vi får en förvaltningschef med både juridisk kompetens och bred erfarenhet från kommunal verksamhet, säger kommundirektör Kristina Sundin Jonsson.


Relaterat:

Senast uppdaterad:
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se