Förlängd stängning av daglig verksamhet inom Stöd och service

På grund av fortsatt hög smittspridning kommer daglig verksamhet LSS inom Stöd och service att fortsätta hålla stängt och planerar att öppna igen den 2 augusti. Däremot kommer dagverksamheten inom Vård och omsorg att öppna den 3 maj, då övervägande delen av personal och brukare är vaccinerade.

Socialnämnden har beslutat att förlänga stängningen av daglig verksamhet LSS fram till ordinarie semesterstängning. Beslutet ät taget i samråd med Vårdhygien och Umeå kommun.

- Det är mycket tråkigt att vi måste fortsätta hålla stängt. Att delta i daglig verksamhet ger stimulans, utveckling och gemenskap. Men då smittspridningen fortfarande är hög i Skellefteå, och vaccinationerna inom våra verksamheter just påbörjats och endast i begränsad skala, så ser vi ingen annan lösning. Vi kommer fortsätta att med individuella anpassningar sträva efter att deltagarna får en meningsfull dag, säger Åsa Israelsson, avdelningschef på Stöd och service.

Dagverksamheten för personer med demenssjukdom inom Vård och omsorg återupptas däremot den 3 maj. Detta är möjligt då den övervägande delen av personal och brukare är vaccinerade mot Covid-19.

- Vi är glada att vi kan starta upp verksamheten igen, då deltagarna har ett stort behov av den stimulans som dagverksamheten ger. Och i maj kan vi starta upp på ett säkert sätt, säger Ejja Häman Aktell, avdelningschef på Vård och omsorg.

Vill du svara på en enkät om webbplatsen?

Genom att svara på enkäten hjälper du oss förbättra webbplatsen. Tack!

Svara på vår enkätlänk till annan webbplats