Illustration av föräldrar med tonåring

Är du förälder till en tonåring?

Vill du ha hjälp att stärka relationen mellan dig och din tonåring? Nu kan du anmäla dig till en studie, där du antingen får delta i en föräldragrupp (ABC tonår) eller får online-stöd.

Alla föräldrar, bonusföräldrar eller andra vuxna som lever med tonåringar hemma kan nu anmäla sig till ett forskningsprojekt som leds av Karolinska institutet. I projektet kommer deltagarna antingen att delta i en föräldragrupp som kallas ABC tonår eller gå en kurs online som kallas Föräldrawebben. Syftet med både ABC tonår och Föräldrawebben är att stärka relationen mellan förälder och tonåring och bidra till att tonåringen mår bra.

Forskarna kommer att dra lott för att avgöra om anmälda deltagare ska delta i ABC-tonår eller Föräldrawebben. Innan och efter studien kommer alla deltagare och även de tonåringar som vill svara på enkäter online.

De som hamnar i gruppen Föräldrawebben har under kursens gång kontakt via chatt med kommunens föräldrarådgivare. 

De som hamnar i gruppen ABC tonår kommer att träffas fyra tisdagskvällar under hösten.
När: 14/9, 28/9, 12/10 26/10, klockan 18.00 – 20.30.
Var: Kanalgatan 77 i centrala Skellefteå.

Mer information och anmälan

Gå till www.ipsykologi.se/13-19 Länk till annan webbplats. för mer information och möjlighet att anmäla dig till projektet.

Sista anmälningsdag för deltagande i Skellefteå är den 15 augusti. Men då antalet platser är begränsat är det bra om du anmäler ditt intresse så snart som möjligt.

Har du frågor?

Kontakta oss på Föräldrasupporten om du har frågor kring studien, ABC tonår eller Föräldrawebben.

Senast uppdaterad:
Till toppen
0910-73 50 00

Besöksadress: Stadshuset,
Trädgårdsgatan 6, Skellefteå

kundtjanst@skelleftea.se