Discgolf

Våldsfria veckan sätter ljuset på det förebyggande arbetet

För att uppmärksamma det våldsförebyggande arbetet anordnas Våldsfria veckan 22–28 november av projektet Ett Skellefteå fritt från våld.

Ett Skellefteå fritt från våld är ett kommunövergripande projekt som ska utveckla det våldsförebyggande arbetet i Skellefteå. Det handlar om att förebygga att våld uppstår i såväl relationer som i samhället i stort. Projektet ska stärka upp det viktiga arbete som redan pågår med fler riktade insatser, ökad samordning och långsiktighet – allt för att förebygga att människor far illa.

Under kampanjveckan visar medieklassen på Anderstorpsgymnasiet upp kampanjmaterial för Våldsfria veckan på Sara kulturhus. Skellefteå kommun uppmärksammar veckan genom filmer och kunskapsmaterial på Facebook och på webbsidan Ett Skellefteå fritt från våld - Skellefteå kommun (skelleftea.se)