Föreningar i Boliden tilldelas Mångfaldspriset 2022

Bolidens förening för idrott (BFFI) och Framtidsgruppen i Boliden har tilldelats Mångfaldspriset 2022. Priset delades ut av socialnämndens ordförande Iosif Karambotis (S) i samband med kommunfullmäktiges sammanträde på tisdagen.

Mångfaldspriset delas ut av socialnämnden och är en årlig utmärkelse till en person, grupp eller förening som gjort utmärkande och föredömliga insatser för att främja mångfald och/eller demokrati i Skellefteå kommuns geografiska område. Prissumman, som föreningarna får dela på, är 30 000 kronor.

Bolidens Förening För Idrott (BFFI) tilldelas Mångfaldspriset ”för sitt arbete med att ge barn och unga från världens alla hörn möjligheten att delta i en organiserad lagidrott. Genom sina insatser har föreningen räddat många unga från utanförskap och i stället hjälpt dem till en aktiv fritid”.

Framtidsgruppen å sin sida får Mångfaldspriset för ”sitt arbete med mottagandet av asylsökande. Gruppen har aktivt tagit ett stort ansvar för detta och symboliserar mångfald i hela civilsamhället i Boliden”.

– Bolidens förening för idrott och Framtidsgruppen har under lång tid gjort stora insatser för att främja mångfalden i Boliden. Dessa föreningar är två goda exempel på vilket betydelsefullt arbete och vilka starka lokala krafter som finns ute i orterna i Skellefteå kommun, säger Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande.

Relaterade nyheter

Senast uppdaterad: