Discgolf

Ny sträckning för Hälsans stig i centrala Skellefteå

Hälsans stig i centrala Skellefteå har fått en ny sträckning. Den mäter sju kilometer och går som en slinga på södra och norra sidan om Skellefteälven mellan Lejonströmsbron i väster och Älvsbackabron i öster.

- Här har du möjligheten att komma ut i friska luften, ta en promenad vid vackra Skellefteälven och sitta ner och vila på en bänk med en vän. Kom ihåg att daglig motion för hjärta, lungor och kropp ger god livskvalité, säger Gunilla Forsell, ordförande i föreningen Hjärt-lung Skellefteå och hälsar välkommen till Hälsans stig för en härlig promenad mellan den 14-19 juni.

Föreningen Hjärt-lung Skellefteå har tillsammans med Skellefteå kommun medverkat till att ge Hälsans stig i centrala Skellefteå en ansiktslyftning. Promenadstråket har funnits under många år men framkomligheten och skyltningen har blivit sämre av väder och vind. Dessutom har staden förändrats med exempelvis fler broar över Skellefteälven.

Invigningsvecka 14-19 juni

Under veckan 14-19 juni kommer kommunen tillsammans med Hjärt-lung att ha en invigningsvecka av nya Hälsans stig i centrala Skellefteå.
- Vi hoppas att så många som möjligt passar på att ta sig en extra promenad runt Hälsans stig denna vecka. Det gäller även våra kära politiker i kommunen, säger Lina Tjärnström, folkhälsostrateg, Skellefteå kommun.

Här kan du läsa mer om Hälsans stig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.