Evelina Crüsell.

Dansväxthusets dansare.

Irene och Leif Häggmark.

Håkan Lundmark.

Kultur- och fritidsstipendier har delats ut

Kultur- och fritidsnämnden har delat ut stipendier. Mottagarna är aktiva inom dans, skidåkning och orientering.

Ungdomskulturstipendium 2021 har tilldelats Dansväxthusets dansare.

”Genom sina höga konstnärliga ambitioner och sitt hårda arbete, växer ungdomarna i Dansväxthuset både som individuella dansare och som dansgrupp. Tillsammans utmanar de sig själva och Skellefteås danspublik genom att töja på gränsen för sitt uttryck och gå framåt som konstnärer.”

Årets kulturstipendium delades ut till Irene och Leif Häggmark från Skellefteå Tangosällskap.

”För att de introducerat den Argentinska tangon i Skellefteå redan 2001 och har varit med i bildandet av Skellefteå tangoförening. Samt för sitt outtröttliga arbete för att göra tangokulturen tillgänglig för fler i vår kommun.”

Årets idrottsstipendium tilldelades Evelina Crüsell, Skellefteå SK.

”Evelina har visat en oerhörd kämparvilja då hon, trots en knäskada, presterat på högsta nivå i skidspåret. Hon är en glädjespridare och med sitt engagemang och sitt ledarskap är hon en förebild för sina klubbkamrater.”

Ledarstipendiet gick till Håkan Lundmark, ordförande i Långvikens OK.

”Håkan är en eldsjäl med ett stort engagemang för orientering. Han bistår skolor så att de kan bedriva orienteringsundervisning och har varit en viktig del vid arrangerandet av många tävlingar och arrangemang. Våren 2021 var han en av projektledarna för lanseringen för det populära ”hittaut” i Skellefteå kommun.”