Försenade fakturor för hemtjänst och hälso- och sjukvård

På grund av tekniska problem är fakturan försenad. Du behöver inte ringa till kundtjänst.

Välkommen på invigning av Gärdefjärdens naturreservat

Den 18 juni invigs Gärdefjärdens naturreservat i Lövånger. Under två års tid har området rustats upp och Skellefteå kommun och Länsstyrelsen Västerbotten bjuder på fika och bussfärder till och från invigningen från Skellefteå och Umeå.

Naturbetesmarkerna i Gärdefjärden är nu redo för invigning. Under två års tid har det avverkats skog på platsen och stängsel har satts upp. Anledningen till detta är att gynna de tusentals flyttfåglar som rastar i området under våren.

Får, hästar och kor kommer framöver att beta och trampa på ängarna – det hindrar att platsen växer igen och det skapar en fin miljö för fåglarna.

Länsstyrelsen har byggt flera nya anläggningar i naturreservatet som man kan besöka, såsom fågeltorn, gömsle och en utkiksplats för fågelskådning. Dessutom finns en rullstols- och barnvagnsvänlig ramp samt nya vandringsleder.

Det kommer att gå gratis bussar till och från invigningen från Skellefteå och Umeå. Anmälningsformulär till bussen kommer läggas ut via en länk senare.

Plats och datum

Invigningen sker den 18 juni, klockan 11.00 vid Soldattorpet.

Tipset är att ta med varma kläder, lunch och kikare. Det kommer också att finnas mat att köpa på platsen.

Du hittar även information här på Länstyrelsen Västerbottens hemsida. Länk till annan webbplats.

Delar av programmet

• Guidning vid de nya fågelskådningsanläggningarna
  • Tal med landshövding Helene Hellmark Knutsson, Skellefteås kommunalråd Evelina Fahlesson och Joakim Wallström, fritidsnämndens ordförande.
  • Vi bjuder på fika
  • Musik med Bromans Blandning