Föreningsnytt juni-juli 2022

Här kan du läsa en tillgänglig version av föreningsnytt som är ett nyhetsbrev som går ut en gång i månaden riktat till föreningar.

Kultur- och fritidschefen har ordet

I skrivande stund befinner vi oss i tiden mellan hägg och syren. Skellefteå fylls återigen av besökare från andra delar av världen för att njuta av vad naturen och kulturen har att erbjuda i vår kommun. Det går inte nog betona hur viktigt även föreningslivet är för att hålla badplatser, vandringsleder, båtplatser och diverse aktiviteter som sommarcaféer och besöksmål igång under de kommande månaderna. Föreningarna i Skellefteå utgör en viktig kugge i besöksnäringen! Jag hoppas att ni alla får chans att njuta av den vackra sommaren och de ljusa nätterna och önskar er alla en härlig sommar!

Bidrag att söka

Aktuella bidrag

Det finns många bidrag för er som förening att söka, allt från övergripande bidrag till mer specifika beroende på vilken förening det är och vad man utövar. Här har vi samlat bidrag som föreningar kan söka till. Glöm inte att kolla sista ansökningsdag så att ni inte missar något bidrag.

Läs mer om vilka bidrag som är aktuella och vilka som du kan söka löpande under året

Sök drift- och investeringsbidrag fotbollsplaner och fast driftbidrag sommaranläggningar 2022

Sista dag att söka de här bidragen är 10 oktober 2022.

Ansökan drift- och investeringsbidrag fotbollsplaner och fast driftbidrag i Interbook GO Länk till annan webbplats.

Glöm inte att söka investeringsbidrag för friluftsliv 2022

Behöver ni ett vindskydd, utedass, bänkar, bord och grillplatser till er samlingsplats i byn eller nere vid sjön eller ån? Tveka inte att höra av er till oss på kultur- och fritidskontoret eller ansök direkt i Interbook GO. Upp till 100 % i bidrag! Välkommen med din ansökan. Bidraget kan sökas året runt.

Läs mer i fritidsnämndens bidragsnormer

Ansökan investeringsbidrag friluftsliv 2022 i Interbook GO Länk till annan webbplats.

Glöm inte att söka skötselbidrag för friluftsliv 2022 - start 1 augusti till och med 31 oktober

Ansökan skötselbidrag friluftsliv 2022 i Interbook GO Länk till annan webbplats.

Läs mer i fritidsnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats.


Aktuellt

Digitalt webbinarium från Arvsfonden - 16 juni 2022

Här kommer en Inbjudan till föreningar och personer som i sin yrkesroll arbetar med civilsamhället. Känner ni till möjligheterna med Arvsfonden?

Arvsfonden finansierar utvecklande projekt och lokal/anläggningar till föreningslivet med förmån för barn, ungdomar, personer med funktionsnedsättning och äldre personer från 65 år. Den 16 juni 2022 håller vi ett digitalt webbinarium där vi informerar föreningslivet och offentliga aktörer om Arvsfondens kriterier, målgrupper samt inspirera till att idéer blir utvecklande projekt och anläggningar.

Läs mer om Arvsfondens webbinarium 16 juni 2022 Länk till annan webbplats.

Läs mer på Arvsfonden Länk till annan webbplats.

Epostadress till Arvsfonden

Ta chansen att vinna 10 000 kronor till din förening

Är ni en förening som ser till individ och föreningskultur, inte bara idrottsliga eller fysiska prestationer hos barn och unga? Har ni använt ordlekar, högläsning eller läsbingo under träning, cup eller läger? Då kan ni ansöka om Läsliganpriset, med chans att vinna 10 000 kronor till er förening! Alla föreningar är välkomna att ansöka eller nominera andra oavsett storlek på insats eller om det är något ni gjort, planerar eller en idé ni vill förverkliga. Välkommen med er ansökan senast 31 december 2022. Två vinnare kommer att utses. Lycka till!

Klicka här för att skicka in er ansökan Länk till annan webbplats.

Invigning av Gärdefjärdens naturbetesmarker 18 juni 2022 i Lövånger

Den 18 juni invigs Gärdefjärdens naturreservat i Lövånger. Under två års tid har området rustats upp för att gynna de tusentals flyttfåglar som rastar i området under våren. Länsstyrelsen har byggt flera nya anläggningar i området, såsom fågeltorn, gömsle och en utkiksplats för fågelskådning. Dessutom finns en rullstols- och barnvagnsvänlig ramp samt nya vandringsleder. Det kommer att gå gratis bussar till och från invigningen från Skellefteå och Umeå och det bjuds på fika.

(Länsstyrelsearrangemang i samarbete med Skellefteå kommun)

Läs mer om invigningen av Gärdefjärdens naturbetesmarker 18 juni i Lövånger Länk till annan webbplats.

Vandringsbilden

Nytt för 2022 är att vandringskortet utgår och ersätts med ”Vandringsbilden”. En tävling som främst sker på Instagram där du kan föreviga ditt äventyr på någon av vandringslederna runt om i Skellefteå kommun. Var med i tävlingen "Vandringsbilden" och ta en bild när du besöker någon av lederna, dela med dig och ha chans att vinna fina priser. Tävlingen pågår mellan 1 juni - 30 september.

Har du inget instagramkonto kan du även delta genom att skicka in din bild via e-post.

Läs mer om vandringsbilden, vandringsleder och promenader Länk till annan webbplats.

Två nya vandringsleder att besöka i sommar!

Välkommen till Burträskregionen och Brännvattnets naturstigar och Flottarstigen Sikån.
Härlig vandring i naturskön miljö. Läs mer om dessa två leder på Skellefteå kommuns sidor om vandring.

Läs mer om Flottarstigen Sikån Länk till annan webbplats.

Läs mer om Brännvattnets naturstigar Länk till annan webbplats.

Har föreningen en lokal som kan hyras ut nästa år - 18-21 maj 2023?

Skellefteå Orienteringsklubb kommer att arrangera den stora orienteringstävlingen 10mila och den ska vara under Kristi Himmelsfärdshelgen nästa år 18-21 maj 2023. Då väntas 6000 tävlande besöka Skellefteå, vilket innebär stora behov av övernattningsmöjligheter. Om din förening har en klubblokal, samlingslokal eller liknade som ni kan hyra ut till Orienteringsklubben tar de tacksamt emot hjälp!

Epost för att hyra ut lokal 18-21 maj 2023

Vitbergsterrängen - populärt område för olika former av idrotts- och friluftsaktiviteter

För att skapa bättre information om arrangemang i området vädjar vi att föreningslivet och andra aktörer anmäler sin händelse så den blir synlig i en kalender. Det kan röra sig om tävlingar, träningstävlingar, event med mera. Det ökar möjligheten att undvika krockar. Föreningar och aktörer kan själva använda kalendern när aktiviteter och arrangemang ska planeras.

OBS! Föreningen bokar inte aktuellt område, utan informerar bara andra föreningar och allmänhet att det händer något i terrängen just det datumet. Allt för att förbättra information om vad som händer i fina Vitbergsområdet och möjliggöra dialog mellan föreningar och andra aktörer.

Anmäl föreningens arrangemang/tävling eller händelse till lokalbokningen

Här hittar du kalender med schemaöversikt för anläggningar och lokaler Länk till annan webbplats.

Föreningsmässan Nolia Umeå - 13-14 augusti 2022

Nu är det bara drygt 3 månader kvar till Västerbottens Föreningsmässa.
En mässa som har väckt stort intresse och monterplatserna fylls på med en rasande fart. Föreningar från hela länet har bokat och det är allt ifrån idrott till intresseorganisationer av alla de slag. Det finns fortfarande en del platser kvar. Meddela snarast om intresse finns.

Epost för anmälan och förfrågningar om föreningsmässan 13-14 augusti 2022

Skellefteå Årets kulturkommun - slutord

Den 17 maj samlades många i Folkets hus Skelleftehamn, för kulturdebatt – den officiella finalen för Skellefteå Årets kulturkommun 2021/2022. Det har varit ett spännande år, med utmaningar i form av pandemi och restriktioner, men också med många fina kulturevenemang inom olika genrer runtom i kommunen. Istället för ett definitivt stopp har vi också valt att låta ÅKK leva vidare under sommarmånaderna, i den meningen att kulturevenemang som ordnas i sommar kan märkas och sorteras under rubriken Årets kulturkommun – om man så önskar.

Den person som var anställd som projektansvarig för ÅKK slutade 31 maj 2022, men kommer att arbeta vidare i en ny roll som kulturförmedlare. Har du frågor och funderingar så går det bra att kontakta Therese Eriksson.

Epost kulturförmedlare Therese Eriksson

Tipsa om ert evenemang!

Har ni som förening något evenemang som ni önskar att nå ut med lite bredare än via era egna kanaler? Skicka in ett tips till Visit Skellefteå och deras evenemangskalender. Evenemanget kommer även att visas på www.skelleftea.se/invanare.

Fyll i formuläret som du hittar via länken nedan och skicka sedan in tipset.

Skicka in ditt tips Länk till annan webbplats.

 


Hej förening!

Bergsbyn SK - en förening som växer och utvecklas

Att Bergsbyn SK växer så det knakar har många orsaker, till viss del ligger en växande bygd och starka ideella krafter bakom, men också historia: ”Det är en bra energi i föreningen. Det som har byggts upp de senaste åren är resultatet av sådant som hänt tidigare. Det tar långt tid att få effekt fullt ut”, säger Lina Tjärnström, ordförande.

Läs hela reportaget här Länk till annan webbplats.

Uppdatera föreningsuppgifterna årligen i Interbook GO

Föreningen ska uppdatera kontakt- och styrelseuppgifter årligen i Interbook GO för att söka och få utbetalt bidrag från kultur- och fritidskontoret. Medlemsuppgiften ska årligen vara uppdaterad av funktionsnedsättningsföreningar 15 februari, idrottsföreningar och ungdomsföreningar 1 maj. Viktigt att föreningar uppdaterar föreningsuppgifterna så att vi har ett uppdaterat föreningsregister så att medborgare och andra kan hitta aktuella uppgifter på föreningar.

Logga in i Interbook GO och uppdatera uppgifterna Länk till annan webbplats.

Föreningsnytt – vill fler personer få föreningsnytt i föreningen?

Vi skickar föreningsnytt till föreningens epost. Den som tar emot föreningsnytt ska skicka det vidare till fler personer i föreningen. Personer kan själva också prenumerera på föreningsnytt.

Klicka här för att anmäla dig till föreningsnytt Länk till annan webbplats.

Tips till din förening

Har du frågor eller funderingar om din förening, fritidsfrågor, kulturfrågor och bidragsfrågor med mera så kontakta kundtjänst 0910-73 50 00 så hänvisar de till rätt handläggare.

Vill du prenumerera på Föreningsnytt eller tipsa någon annan?

Klicka här för att anmäla dig till Föreningsnytt

Relaterat:

Senast uppdaterad: