Föreningsnytt Augusti 2022

Här kan du läsa en tillgänglig version av föreningsnytt som är ett nyhetsbrev som går ut en gång i månaden riktat till föreningar.

Kultur- och fritidschefen har ordet

Tillsammans kan vi hjälpas åt att ta hand om våra nya invånare

En härlig sommar närmar sig sitt slut. För många föreningar innebär sommarn en tid av aktiviteter, inte minst riktade mot barn och unga. Läger, cuper och evenemang som förgyller vardagen, leder till nya vänskaper och erfarenheter och skapar fina minnen för livet. Föreningslivet och alla som väljer att engagera sig i detta bidrar på många sätt till en ovärderlig samhällsgemenskap! Jag ser fram emot en spännande höst med nya utmaningar i ett Skellefteå som nu växer med rekordfart! Låt oss hjälpas åt att ta hand om våra nya invånare som nu flyttar in till Skellefteå i stor skala. Vad kan vara en bättre start än att bli välkomnad in i en föreningsgemenskap på sin nya bostadsort?

Bidrag att söka

Bidrag att söka för hela året 2022

Det finns många bidrag för er som förening att söka, allt från övergripande bidrag till mer specifika beroende på vilken förening det är och vad man utövar. Här har vi samlat bidrag som föreningar kan söka till. Glöm inte att kolla sista ansökningsdag så att ni inte missar något bidrag.

Bidrag på gång

5 september - Bidrag badplatser - fritidsnämnden

15 september - Bidrag till enstaka arrangemang - kulturnämnden

15 september - Kommunalt aktivitetsstöd Idrottsföreningar senast signerat (period 1, 2022) - fritidsnämnden

31 september - Stöd till lokala utvecklingsinsatser - Ett enkelt sätt att få fart på utvecklingen - kommunledningskontoret

1 oktober- Kulturstipendium - kulturnämnden

1 oktober - Arbetsstipendium - kulturnämnden

1 oktober - Ungdomskulturstipendium - kulturnämnden

10 oktober - Drift- och investeringsbidrag fotbollsplaner - fritidsnämnden

10 oktober - Fast driftbidrag sommaranläggningar - fritidsnämnden

14 oktober - Bidrag till enstaka arrangemang - kulturnämnden

15 oktober - Idrottsledarstipendium - fritidsnämnden

15 oktober - Ledarstipendium - fritidsnämnden

30 oktober - Årligt verksamhetsbidrag - kulturnämnden

Söks året runt - Investeringsbidrag för friluftsliv - fritidsnämnden
Behöver ni ett vindskydd, utedass, bänkar, bord grillplatser till er samlingsplats i byn eller nere vid sjön eller ån? Tveka inte att höra av er till oss på kultur och fritid eller ansök direkt i Interbook GO. Upp till 100 % i bidrag!

31 oktober - Skötselbidrag för friluftsliv - start 1 augusti till och med 31 oktober - fritidsnämnden

31 oktober - Upprustningsbidraget samlingslokaler 23 - start 1 september till och med 31 oktober - fritidsnämnden

11 november - Bidrag till enstaka arrangemang - kulturnämnden

15 november - Medfinansiering Boverket för samlingslokaler. Det gäller senast datum när föreningen ska ha skickat in en kopia på ansökan till kultur- och fritidskontoret som föreningen gjort till Boverket. Den kopian skickas till kultur- och fritidskontoret.
Epost: fritidskontoret.foreningsarende@skelleftea.se

Läs mer om bidragen i fritidsnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats.

Läs mer om bidragen i kulturnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats.

Ansökningar hittar du i de flesta fall i Interbook GO Länk till annan webbplats.

Löpande bidrag hittar du längst ned på den här sidan Länk till annan webbplats.

Aktuellt

Skellefteå Konståkning vann Läsliganpriset 2021

En enkel idé som gav ett stort mervärde inte bara för den egna klubben. Skellefteå Konståkning är vinnarna av Läsliganpriset 2021. "Vi är stolta", säger klubbens ordförande Linda Fredriksson.

Juryns motivering lyder:
”Som ett perfekt axelhopp för läslusten. När Skellefteå Konståkning varje läslov anordnar ett konståkningsläger för deltagare från Norr- och Västerbotten, tar man tillfället i akt att sprida läslusten utanför sin förenings gränser. Med en tilltalande läshörna skapas förutsättningar för deltagarna att varva ner med en god bok och Läsligans läsbingo i en avslappnad miljö. Till synes en anspråkslös insats, men som betyder desto mer för barnens utveckling. Därför vinner Skellefteå Konståkning det tredje Läsliganpriset.”

Läs mer om hela artikeln om Skellefteå Konståkning Länk till annan webbplats.

Ta chansen att vinna 10 000 kronor

Är ni en förening som ser till individ och föreningskultur, och inte bara idrottsliga eller fysiska prestationer hos barn och unga? Har ni använt ordlekar, högläsning, läshörna, läsbingo eller andra läsfrämjande aktiviteter? Ansök om Läsliganpriset med chans att vinna 10 000 kronor! Alla som har gjort eller vill göra en insats för att idrottande barn och unga ska läsa mer kan vinna. Stor eller liten insats spelar ingen roll.

Välkommen med er ansökan senast 31 december 2022. Två vinnare kommer att utses. Lycka till!

Klicka här för att skicka in er ansökan Länk till annan webbplats.

Länsstyrelsen i Västerbotten bjuder in till Landsbygdsforum i Lycksele den 26 oktober 2022

Via länken nedan hittar du program och anmälan. Programmet finns också på Länsstyrelsen i Västerbotten hemsida. Landsbygdsforum vänder sig till intresserade av landsbygds- och utvecklingsfrågor i kommuner, myndigheter, intresseorganisationer och ideell sektor.
Sista anmälningsdag är den 10 oktober 2022.

Här anmäler du dig till Landsbygdsforum i Lycksele 26 oktober 2022 Länk till annan webbplats.

Läs mer på Länsstyrelsen Västerbotten Länk till annan webbplats.

Vandringsbilden

Glöm inte chansen att göra vandringsbilden! En tävling som främst sker på Instagram där du kan föreviga ditt äventyr på någon av vandringslederna runt om i Skellefteå kommun. Var med i tävlingen "Vandringsbilden" och ta en bild när du besöker någon av lederna, dela med dig och ha chans att vinna fina priser. Tävlingen pågår mellan 1 juni - 30 september 2022.

Har du inget instagramkonto kan du även delta genom att skicka in din bild via e-post.

Läs mer om vandringsbilden, vandringsleder och promenader här Länk till annan webbplats.

Två nya vandringsleder att besöka i sommar och höst!

Välkommen till Burträskregionen och Brännvattnets naturstigar och Flottarstigen Sikån. Härlig vandring i naturskön miljö. Läs mer om dessa två leder på Skellefteå kommuns sidor om vandring.

Läs mer om Flottarstigen Sikån Länk till annan webbplats.

Läs mer om Brännvattnets naturstigar Länk till annan webbplats.

Vitbergsterrängen - populärt område för olika former av idrotts- och friluftsaktiviteter

För att skapa bättre information om arrangemang i området vädjar vi att föreningslivet och andra aktörer anmäler sin händelse så den blir synlig i en kalender. Det kan röra sig om tävlingar, träningstävlingar, event med mera. Det ökar möjligheten att undvika krockar. Föreningar och aktörer kan själva använda kalendern när aktiviteter och arrangemang ska planeras.

OBS! Föreningen bokar inte aktuellt område, utan informerar bara andra föreningar och allmänhet att det händer något i terrängen just det datumet. Allt för att förbättra information om vad som händer i fina Vitbergsområdet och möjliggöra dialog mellan föreningar och andra aktörer.

Anmäl föreningens arrangemang/tävling eller händelse till lokalbokningen

Här hittar du kalender med schemaöversikt för anläggningar och lokaler Länk till annan webbplats.

Tipsa om ert evenemang!

Har ni som förening något evenemang som ni önskar att nå ut med lite bredare än via era egna kanaler? Skicka in ett tips till Visit Skellefteå och deras evenemangskalender. Evenemanget kommer även att visas på www.skelleftea.se/invanare.

Fyll i formuläret som du hittar via länken nedan och skicka sedan in tipset.

Skicka in ditt tips Länk till annan webbplats.

Hej förening!

Full fart framåt för Skellefteå AIK friidrott

Hösten är en aktiv tid för Skellefteå AIK friidrott. ” Vi drar snart i gång våra friidrottsskolor och där har vi uppemot 200 barn som kommer att träna en till två gånger i veckan”, berättar Niklas Wiklund, sportchef och huvudtränare.

Läs hela reportaget här Länk till annan webbplats.

Föreningsnytt – vill fler personer få föreningsnytt i föreningen?

Vi skickar föreningsnytt till föreningens epost. Den som tar emot föreningsnytt ska skicka det vidare till fler personer i föreningen. Personer kan själva också prenumerera på föreningsnytt.

Klicka här för att anmäla dig till föreningsnytt Länk till annan webbplats.

Uppdatera föreningsuppgifterna årligen i Interbook GO

Föreningen ska uppdatera kontakt- och styrelseuppgifter årligen i Interbook GO för att söka och få utbetalt bidrag från kultur- och fritidskontoret. Medlemsuppgiften ska årligen vara uppdaterad av funktionsnedsättningsföreningar 15 februari, idrottsföreningar och ungdomsföreningar 1 maj. Viktigt att föreningar uppdaterar föreningsuppgifterna så att vi har ett uppdaterat föreningsregister så att medborgare och andra kan hitta aktuella uppgifter på föreningar.

Logga in i Interbook GO och uppdatera uppgifterna Länk till annan webbplats.

Tips till din förening

Har du frågor eller funderingar om din förening, fritidsfrågor, kulturfrågor och bidragsfrågor med mera så kontakta kundtjänst 0910-73 50 00 så hänvisar de till rätt handläggare.

Vill du prenumerera på Föreningsnytt eller tipsa någon annan?

Klicka här för att anmäla dig till Föreningsnytt

Relaterat:

Senast uppdaterad: