PRIDE 12/2 - 18/2

Kultur- och biblioteksavdelningens program under Prideveckan 12/2-18/2

12/2-18/2 är det äntligen dags för Skellefteå Pride. Självklart uppmärksammar vi detta med ett antal program från Kultur- och biblioteksavdelningen

Obs! Sidan uppdateras kontinuerligt med klickbara länkar till eventen

Vi bjuder på föreläsningar av såväl Sam Söderström Länk till annan webbplats. och hans resa mot att få vara sig själv, som Karin Holmgren, 1:e arkivarie vid Folkrörelsearkivet i Västerbotten, som i eventet, Från smussel till stolthet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., beskriver RFSL Umeå åren 1972–1985. Vi får ett författarbesök av Karin Tidbeck Länk till annan webbplats. som berättar om sina böcker och sin relation till orden, i ett samtal med Love Ersare.

Barnen kommer att få lyssna på sagor Bland drakar och dragqueens i Skellefteå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.och Bland drakar och dragqueens i Lövånger Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och är du mellan 8-12 år, erbjuder vi en kreativ stund då Skaparväskan öppnar upp med Pridetema

För dig som själv vill berätta och ta plats på en scen så erbjuder vi möjligheten att anmäla dig till Öppen scen - Queera berättelser. Länk till annan webbplats.
Kom och berätta din historia, kravlöst och med dina egna ord. (Anmälan krävs, anmäl till: linnea.wikman@skelleftea.se)
Eller kom som publik och lyssna på Skelleftebornas queera berättelser. (Drop-in).

Tillsammans med Västerbottensteatern kan du ta del av föreläsningen
Det Queera hos Sara Lidman Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs om mer Prideevenemang på Sara kulturhus webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller Skellefteå Prides webbsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På alla våra bibliotek kommer regnbågsflaggor att synas extra tydligt och självklart skyltar vi med våra bästa hbtq-boktips både på barn- och vuxenavdelningen!

Happy pride!

Relaterade nyheter

Senast uppdaterad: