Föreningsnytt april 2023

Här kan du läsa en tillgänglig version av föreningsnytt som är ett nyhetsbrev som går ut en gång i månaden riktat till föreningar.

Bidrag att söka för 2023

Det finns många bidrag för er som förening att söka, allt från övergripande bidrag till mer specifika beroende på vilken förening det är och vad man utövar. Här har vi samlat bidrag som föreningar kan söka till. Här kan du se från och med vilket datum du kan söka bidragen. Glöm inte att kolla sista ansökningsdag så att ni inte missar något bidrag.
Bidragen är sorterade på slutdatum av bidraget.

Läs mer om vilka bidrag som är aktuella och de som du söker löpande under 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökningar hittar du i de flesta fall i Interbook GO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om bidragen i fritidsnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om bidragen i kulturnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuellt

Fritidsnämndens bidragsnormer är uppdaterade och gäller från 20230401

Läs mer i fritidsnämndens beslut 36/2023 Länk till annan webbplats.

Här kan du läsa fritidsnämdnens bidragsnormer Länk till annan webbplats.

Kommunala aktivitetsstödet hösten 2022

Här kan du se hur fördelningen blev för funktionsnedsättningsföreningar, idrottsföreningar och övriga ungdomsföreningar.

Läs mer om kommunalt aktivitetsstöd Länk till annan webbplats.

Läsligan med inbjudan till lunchträff och boksläpp 21 april 2023

Läsligan har sedan 2013 arbetat för och med läsfrämjande aktiviteter kopplat till idrotten tillsammans med samarbetspartners och ungdomsföreningar i Skellefteå. Nu släpps en metodbok som riktar sig till föreningsledare, föräldrar och förebilder. Vi bjuder vi in dig till lunchträff och boksläpp den 21 april 12.00 - 13.00 på Sara kulturhus (Västerbottensrummet).

Läs mer om lanseringsevent Läsligan metodbok - boksläpp 21 april 2023 Länk till annan webbplats.

Anmäl dig här till boksläpp 21 april 2023 Länk till annan webbplats.

Aktivitetsguiden

”Som vi informerade om i förra föreningsnytt så har det under de senaste månaderna genomförts en kommunikationskampanj; ”Förlåt för att det är så svårt att välja” (Bland allt roligt i Skellefteå) där personer i Skellefteå och resten av Sverige kunnat svara på frågor i en aktivitetsguide och fått förslag på aktiviteter och föreningar i Skellefteå. Nu närmar sig kampanjen sitt slut för denna gång och ungefär 2000 personer har gjort guiden. Tack för att ni varit med och bidragit till en lyckad kampanj!

Om ni som förening till exempel blivit kontaktade av inflyttare eller invånare som hittat till er genom guiden eller har synpunkter på kampanjen så är ni väldigt välkomna att höra av er till Marknadsenheten som genomfört kampanjen. Nu planeras för en höstversion med samma upplägg och den kommer lanseras under september, oktober. Även denna kampanj kommer att gå såväl lokalt som i södra Sverige.

Precis som tidigare är urvalet av föreningar som aktivitetsguiden visar upp inte heltäckande och om din förening inte är med men har en uppdaterad webbsida och vill finnas med så skickar ni epost med information till Marknadsenheten. Om er förening INTE vill visas i guiden uppskattar vi att ni kontaktar oss via samma epostadress.

Här kan du läsa mer om aktivitetsguiden Länk till annan webbplats.

Epost till Marknadsenheten

Invigning av Landsbygdsveckan - tillsammans lyfter vi hela landet

Den 2 maj är det invigning av Landsbygdsveckan. Vi följer en digital sändning där vi möter röster från hela landet tillsammans med landsbygdsministern, filmskapare från Vedevåg, fårbonden som tillverkar glass och forskare med landsbygder i fokus. Eventet, som arrangeras av Skellefteå kommun och Skellefteå Byautvecklingsråd, är till för alla som är intresserade av landsbygders utveckling.

Vi samlas på Siljegården i Bygdsiljum eller Föreningshuset Gullringen i Byske. Om man inte har möjlighet att delta på plats går det också bra att följa invigningen hemifrån. Eventet pågår mellan klockan 13.00 – 17.00

Anmäl dig senast den 27 april till Skellefteå byautvecklingsråd på telefon 072-552 38 01 eller epost. Ange den plats du önskar delta på och önskemål om specialkost.

Här hittar du hela programmet för dagen Länk till annan webbplats.

Epost och anmäl dig senast 27 april till Landsbygdsveckan

1-års jubileum för Kompiskortet!

I april var det ett år sedan Kompiskortet startade i Skellefteå. Efter bara ett år så är 38 föreningar och andra aktörer med och stöttar kortet, vilket är ett helt otroligt resultat. Det visar att det finns en stark vilja i det fantastiska föreningsliv att vilja se till att alla ska känna sig välkomna. 146 personer med funktionsvariationer har i dagsläget sökt och blivit beviljat kortet. Givetvis så vill vi att det ska bli både fler som använder kortet och så klart fler som är med och stöttar kortet.

Är er förening intresserad av att ansluta er till Kompiskortet så skicka iväg epost eller gå in på webbsidan och läs mer.

Epost till Kompiskortet

Läs mer om Kompiskortet Länk till annan webbplats.

Inflyttardag på Nordanå - söndag 18 juni klockan 11–16

Skellefteå kommun, inflyttarservice anordnar en stor inflyttardag på Nordanå. Personer som flyttat till Skellefteå de senaste två åren bjuds in till en trevlig dag med aktiviteter. Vi hoppas på att många föreningar vill delta på det här.

Läs mer om inflyttardagen 18 juni och anmäl din förening Länk till annan webbplats.

Vill er kulturförening synas på festivalen Summertime Music & Life?

29 juni - 2 juli 2023 äger festivalen Summertime Music & Life rum på Norrvalla i Skellefteå.

Förra året lyfte festivalen idrotten - i år vill de även synliggöra kulturföreningar. Formen är fri men de erbjuder bland annat föreningar att fritt nyttja scen 2 och stora scenen vid några tillfällen. Förutom scenerna så finns det möjlighet att göra saker inne i mattältet efter överenskommelse med arrangören. Till exempel uppträdanden, hänga konst eller informera om föreningen.

Samordnare för detta är Thomas Lindgren, Summertime.

Anmäl ert intresse eller ställ frågor på epost till Thomas Lindgren, samordnare Summertime

 

Tipsa om ert evenemang!

Har ni som förening något evenemang som ni önskar att nå ut med lite bredare än via era egna kanaler? Skicka in ett tips till Visit Skellefteå och deras evenemangskalender. Evenemanget kommer även att visas på www.skelleftea.se/invanare.

Fyll i formuläret som du hittar via länken nedan och skicka sedan in tipset.

Skicka in ditt tips om evenemang till Visit Skellefteå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningsnytt – vill fler personer få föreningsnytt i föreningen?

Vi skickar föreningsnytt till föreningens epost. Den som tar emot föreningsnytt ska skicka det vidare till fler personer i föreningen. Personer kan själva också prenumerera på föreningsnytt.

Klicka här för att anmäla dig till föreningsnytt Länk till annan webbplats.

Uppdatera föreningsuppgifterna årligen i Interbook GO

Föreningen ska uppdatera kontakt- och styrelseuppgifter årligen i Interbook GO för att söka och få utbetalt bidrag från kultur- och fritidskontoret. Viktigt att ni uppdaterar föreningens epostadress så att information kommer fram till föreningen.
Medlemsuppgiften ska årligen vara uppdaterad av funktionsnedsättningsföreningar 15 februari, idrottsföreningar och ungdomsföreningar 1 maj. Viktigt att föreningar uppdaterar föreningsuppgifterna så att vi har ett uppdaterat föreningsregister så att medborgare och andra kan hitta aktuella uppgifter på föreningar. Styrelseuppgifterna ska årligen uppdateras för att beviljade bidrag ska kunna utbetalas.
Logga in i Interbook GO och uppdatera uppgifterna Länk till annan webbplats.

Tips till din förening

Har du frågor eller funderingar om din förening, fritidsfrågor, kulturfrågor och bidragsfrågor med mera så kontakta kundtjänst 0910-73 50 00 så hänvisar de till rätt handläggare.

Vill du prenumerera på Föreningsnytt eller tipsa någon annan?

Klicka här för att anmäla dig till Föreningsnytt Länk till annan webbplats.

Relaterat:

Senast uppdaterad: