Föreningsnytt maj 2023

Här kan du läsa en tillgänglig version av föreningsnytt som är ett nyhetsbrev som går ut en gång i månaden riktat till föreningar.

Bidrag att söka för 2023

Det finns många bidrag för er som förening att söka, allt från övergripande bidrag till mer specifika beroende på vilken förening det är och vad man utövar. Här har vi samlat bidrag som föreningar kan söka till. Här kan du se från och med vilket datum du kan söka bidragen. Glöm inte att kolla sista ansökningsdag så att ni inte missar något bidrag.
Bidragen är sorterade på slutdatum av bidraget.

Läs mer om vilka bidrag som är aktuella och de som du söker löpande under 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökningar hittar du i de flesta fall i Interbook GO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om bidragen i fritidsnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om bidragen i kulturnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuellt

Fritidsnämndens bidragsnormer är uppdaterade och gäller från 20230401

Läs mer i fritidsnämndens beslut 36/2023 Länk till annan webbplats.

Här kan du läsa fritidsnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats.

Glöm inte att söka investeringsbidrag för friluftsliv 2023

En möjlighet för just er förening att utveckla friluftsmiljöer i din närmiljö.

Läs mer om investeringsbidrag friluftsliv i fritidsnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats.

Sök investeringsbidrag för friluftsliv 2023 i Interbook GO Länk till annan webbplats.

Viktiga frågor till föreningen!

Skellefteå växer, befolkningen ökar och det flyttar in nya människor med olika bakgrund och nationaliteter. Många vill ta del av det fantastiska utbud av förenings- och friluftsliv som erbjuds inom kommunen.

Vad kan denna utveckling innebära för föreningarna? Kommer det att behövas nya bidrag eller annan form av stöd? Kultur - och fritidskontoret har skickat ut en enkät till föreningar i Skellefteå kommun för att få underlag kring hur vi kan stötta föreningarna i denna utveckling.

Enkäten har skickats till föreningens e-postadress. Den har skickats till bönhusföreningar, fiskeföreningar, folkets Hus, funktionsnedsättningsföreningar, Idrottsföreningar, kulturföreningar, övriga föreningar och ungdomsföreningar. Vi önskar att styrelsen, om möjligt, tillsammans gemensamt svarar på frågorna<b> senast 4 juni 2023.

Tack på förhand!

Inflyttardag på Nordanå - söndag 18 juni klockan 11–16

Skellefteå kommun, inflyttarservice anordnar en stor inflyttardag på Nordanå. Personer som flyttat till Skellefteå de senaste två åren bjuds in till en trevlig dag med aktiviteter. Vi hoppas på att många föreningar vill delta på det här.

Läs mer om inflyttardagen 18 juni och anmäl din förening Länk till annan webbplats.

Vandringsbilden

Sommaren börjar närma sig. Välkommen ut och vandra längs 20 fina leder i Skellefteå kommun. Skicka in en bild under #vandraiskellefteå och delta i en utlottning av tre fina priser med anknytning till friluftsliv. Ta en bild och lägg ut den på ditt instagramkonto. Viktigt att det är öppet för alla. Tagga bilden under #vandraiskellefteå. Glöm inte att ange på vilken led bilden är tagen. Tillxempel #Nasaleden. Om du inte har instagram kan du delta ändå. Tävlingen pågår mellan 1 juni - 30 september 2023.

Ny vandringsled för året är Renholmens kulturstig i Renholmen, norr Byske.

Läs mer om vandringsbilden Länk till annan webbplats.

Skicka in bilden till friluftsliv

Välkommen till Fritidsbanken och Kulturbanken på Nordanå!

Vi är nu i full gång med att byta säsong inför vår och sommar 2023 och du får mycket gärna skänka saker till oss. Du kan här hitta information om våra öppettider som gäller just nu, vilken utrustning som finns att låna, våra kontaktuppgifter och annat du vill veta. Alla får låna! Allt är gratis!

Läs mer om Fritidsbanken Länk till annan webbplats.

Läs mer om Kulturbanken Länk till annan webbplats.

Tipsa om ert evenemang!

Har ni som förening något evenemang som ni önskar att nå ut med lite bredare än via era egna kanaler? Skicka in ett tips till Visit Skellefteå och deras evenemangskalender. Evenemanget kommer även att visas på www.skelleftea.se/invanare.

Fyll i formuläret som du hittar via länken nedan och skicka sedan in tipset.

Skicka in ditt tips om evenemang till Visit Skellefteå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningsnytt – vill fler personer få föreningsnytt i föreningen?

Vi skickar föreningsnytt till föreningens epost. Den som tar emot föreningsnytt ska skicka det vidare till fler personer i föreningen. Personer kan själva också prenumerera på föreningsnytt.

Klicka här för att anmäla dig till föreningsnytt Länk till annan webbplats.

Uppdatera föreningsuppgifterna årligen i Interbook GO

Föreningen ska uppdatera kontakt- och styrelseuppgifter årligen i Interbook GO för att söka och få utbetalt bidrag från kultur- och fritidskontoret. Viktigt att ni uppdaterar föreningens epostadress så att information kommer fram till föreningen.
Medlemsuppgiften ska årligen vara uppdaterad av funktionsnedsättningsföreningar 15 februari, idrottsföreningar och ungdomsföreningar 1 maj. Viktigt att föreningar uppdaterar föreningsuppgifterna så att vi har ett uppdaterat föreningsregister så att medborgare och andra kan hitta aktuella uppgifter på föreningar. Styrelseuppgifterna ska årligen uppdateras för att beviljade bidrag ska kunna utbetalas.
Logga in i Interbook GO och uppdatera uppgifterna Länk till annan webbplats.

Tips till din förening

Har du frågor eller funderingar om din förening, fritidsfrågor, kulturfrågor och bidragsfrågor med mera så kontakta kundtjänst 0910-73 50 00 så hänvisar de till rätt handläggare.

Vill du prenumerera på Föreningsnytt eller tipsa någon annan?

Klicka här för att anmäla dig till Föreningsnytt Länk till annan webbplats.

Relaterat:

Senast uppdaterad: