Föreningsnytt juni 2023

Här kan du läsa en tillgänglig version av föreningsnytt som är ett nyhetsbrev som går ut en gång i månaden riktat till föreningar.

Vi önskar alla föreningar en fin midsommar och en fortsatt härlig sommar.

Bidrag att söka för 2023

Det finns många bidrag för er som förening att söka, allt från övergripande bidrag till mer specifika beroende på vilken förening det är och vad man utövar. Här har vi samlat bidrag som föreningar kan söka till. Här kan du se från och med vilket datum du kan söka bidragen. Glöm inte att kolla sista ansökningsdag så att ni inte missar något bidrag.
Bidragen är sorterade på slutdatum av bidraget.

Läs mer om vilka bidrag som är aktuella och de som du söker löpande under 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökningar hittar du i de flesta fall i Interbook GO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om bidragen i fritidsnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om bidragen i kulturnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuellt

Nytt produktionsbidrag riktat till kulturföreningar - kulturnämnden

Vill din kulturförening skapa en produktion där medlemmar deltar? Kanske testa något helt nytt - eller fördjupa er inom en konstform? Till hösten finns chansen att ansöka om produktionsbidrag för kulturföreningar i Skellefteå kommun.<b> Ansökan öppnar 1 augusti och sista ansökningsdag är 1 oktober 2023.</b> Sammanlagt handlar det om en summa på 20 000 kronor per ansökningstillfälle.

Produktionsbidraget riktar sig till kulturföreningar som vill genomföra särskilda arrangemang och aktiviteter där de egna medlemmarna utmanar sig och skapar själva, i likhet med kulturnämndens arbetsstipendium för kulturarbetare. Produktionsbidraget är avsett att täcka en del av kostnaden för planerad produktion inom någon av konstformerna litteratur, musik, konst, teater, dans, film, fotokonst, konsthantverk eller annat kulturellt område.

Läs mer här och ansök om nytt produktionsbidrag riktat till kulturföreningar via e-blankett Länk till annan webbplats.

Glöm inte att söka investeringsbidrag för friluftsliv 2023

En möjlighet för just er förening att utveckla friluftsmiljöer i din närmiljö.

Läs mer om investeringsbidrag friluftsliv i fritidsnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats.

Sök investeringsbidrag för friluftsliv 2023 i Interbook GO Länk till annan webbplats.

Kommunalt aktivitetsstöd - funktionsnedsättningsföreningar och ungdomsföreningar från våren 2023

Förening som redovisar kommunalt aktivitetsstöd ska skapa en fil i NVGO och sedan logga in och hämta den i Interbook GO under Aktivitetsstöd GO och signera det där senast 15 augusti 2023. Mer information kommer i ett separat utskick.

Skapa filen i NVGO Länk till annan webbplats.

Hämta filen, importera och signera det kommunala aktivitetsstödet i Interbook GO Länk till annan webbplats.

Kommunalt aktivitetsstöd - idrottsföreningar från våren 2023

Förening som redovisar statligt aktivitetsstöd i idrottonline ska skapa en kommunfil där och sedan logga in i Interbook GO under menyn Aktivitetsstöd GO. Där ska föreningen importera filen och signera det kommunala aktivitetsstödet senast 15 september 2023. Mer information kommer i ett separat utskick.

Hämta filen, importera och signera det kommunala aktivitetsstödet i Interbook GO Länk till annan webbplats.

Vinnare Läsliganpriset 2022

Tuva Lindh och Alice Jonsson med Once Upon, samt Alpina klubben Skellefteå är båda vinnare av Läsliganpriset 2022! På bild ser vi vinnarna tillsammans med Cecilia Edström på Once upon och Mikke Ejrevi, biblioteks- och kulturchef, Skellefteå kommun som delade ut priset. Stort Grattis!

Läs mer om Läsliganpriset Länk till annan webbplats.

Gratis squash för alla skolungdomar hela sommaren 2023!

Nya Skellefteå Squashklubb erbjuder alla ungdomar som går i grundskolan och gymnasieskolan i Skellefteå kommun gratis squash hela sommaren. Föreningen har tränare på plats som kan hjälpa till och instruera hela sommaren! Du får låna racket och boll utan kostnad. Det enda du behöver göra är ett skriva upp dig i pärmen i receptionen. Squashhallens öppettider är Måndag - Torsdag 15.00-22.00, Fredag 12.00-17.00, Lördag och Söndag 12.00-16.00. Projektet gäller från 1 juni till 31 augusti 2023. Varmt välkommen!

Läs mer om gratis squash för alla skolungdo Länk till annan webbplats.mar sommaren 2023 Länk till annan webbplats.

"Fiska med Aleks"

Känner du någon ungdom som är mellan 13–16 år som är nyfiken på att hänga med ut och fiska? Då får du gärna tipsa om ”Fiska med Aleks”!

"Fiska med Aleks" är ett projekt som drivs inom Skellefteå kommun för att fler unga ska upptäcka glädjen med fiske och friluftsliv. Ungdomarna kan åka ut med kompisar eller lära känna nya kompisar. Det är kostnadsfritt och kommer att genomföras på flera ställen i kommunen. En del av projektet är att få testa fiskevatten i närheten av där man bor.

På Skellefteå kommuns Facebook lades det i fredags ut en film från projektet tillsammans med information. Om du sköter en föreningssida får du gärna dela filmen, eller hemsidan www.skelleftea.se/fiskamedaleks.

Du hittar mer information på skelleftea.se/fiskamedaleks Länk till annan webbplats.

Vandringsbilden

Sommaren börjar närma sig. Välkommen ut och vandra längs 20 fina leder i Skellefteå kommun. Skicka in en bild under #vandraiskellefteå och delta i en utlottning av tre fina priser med anknytning till friluftsliv. Ta en bild och lägg ut den på ditt instagramkonto. Viktigt att det är öppet för alla. Tagga bilden under #vandraiskellefteå. Glöm inte att ange på vilken led bilden är tagen. Exempel #Nasaleden. Kan jag som inte har Instagram delta i tävlingen? Ja, det gör du genom att fota din vistelse och skicka in din bild till:
friluftsliv@skelleftea.se

Tävlingen pågår mellan 1 juni - 30 september 2023.

Ny vandringsled för året är Renholmens kulturstig i Renholmen, norr Byske.

Läs mer om vandringsbilden Länk till annan webbplats.

Skicka in bilden till friluftsliv

Välkommen till Fritidsbanken och Kulturbanken på Nordanå!

Nya öppettider & telefontider är

Måndagar: 10.00 - 14.00. Tisdagar: Ring för att boka besök (tidsintervall för besök 09.30 - 15.30). Onsdagar: 10.00 - 14.00. Torsdagar: Ring för att boka besök (tidsintervall för besök 09.30 - 15.30). Fredagar: 10.00 - 14.00.

Telefontid:
Alla vardagar 09.30 - 11.00

Verksamhetsmobil: 073-801 50 26

Läs mer om Fritidsbanken Länk till annan webbplats.

Läs mer om Kulturbanken Länk till annan webbplats.

Tipsa om ert evenemang!

Har ni som förening något evenemang som ni önskar att nå ut med lite bredare än via era egna kanaler? Skicka in ett tips till Visit Skellefteå och deras evenemangskalender. Evenemanget kommer även att visas på www.skelleftea.se/invanare.

Fyll i formuläret som du hittar via länken nedan och skicka sedan in tipset.

Skicka in ditt tips om evenemang till Visit Skellefteå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningsnytt – vill fler personer få föreningsnytt i föreningen?

Vi skickar föreningsnytt till föreningens epost. Den som tar emot föreningsnytt ska skicka det vidare till fler personer i föreningen. Personer kan själva också prenumerera på föreningsnytt.

Klicka här för att anmäla dig till föreningsnytt Länk till annan webbplats.

Uppdatera föreningsuppgifterna årligen i Interbook GO

Föreningen ska uppdatera kontakt- och styrelseuppgifter årligen i Interbook GO för att söka och få utbetalt bidrag från kultur- och fritidskontoret. Viktigt att ni uppdaterar föreningens epostadress så att information kommer fram till föreningen.
Medlemsuppgiften ska årligen vara uppdaterad av funktionsnedsättningsföreningar 15 februari, idrottsföreningar och ungdomsföreningar 1 maj. Viktigt att föreningar uppdaterar föreningsuppgifterna så att vi har ett uppdaterat föreningsregister så att medborgare och andra kan hitta aktuella uppgifter på föreningar. Styrelseuppgifterna ska årligen uppdateras för att beviljade bidrag ska kunna utbetalas.
Logga in i Interbook GO och uppdatera uppgifterna Länk till annan webbplats.

Tips till din förening

Har du frågor eller funderingar om din förening, fritidsfrågor, kulturfrågor och bidragsfrågor med mera så kontakta kundtjänst 0910-73 50 00 så hänvisar de till rätt handläggare.

Vill du prenumerera på Föreningsnytt eller tipsa någon annan?

Klicka här för att anmäla dig till Föreningsnytt Länk till annan webbplats.

Relaterat:

Senast uppdaterad: