Föreningsnytt augusti 2023

Här kan du läsa en tillgänglig version av föreningsnytt som är ett nyhetsbrev som går ut en gång i månaden riktat till föreningar.

Hej alla föreningar,

I augustis nyhetsbrev informerar vi bland annat om de många bidrag och erbjudanden som finns tillgängliga för föreningar, och så bjuds ni in till ett evenemang med temat ”Framtidens förening”.
Vi vill även informera om att från och med nu kommer nyhetsbrevet ut varannan månad. Nästa nyhetsbrev kommer alltså i oktober.

Bidrag att söka för 2023

Det finns många bidrag för er som förening att söka, allt från övergripande bidrag till mer specifika beroende på vilken förening det är och vad man utövar. Här har vi samlat bidrag som föreningar kan söka till. Här kan du se från och med vilket datum du kan söka bidragen. Glöm inte att kolla sista ansökningsdag så att ni inte missar något bidrag.
Bidragen är sorterade på slutdatum av bidraget.

Läs mer om vilka bidrag som är aktuella och de som du söker löpande under 2023 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökningar hittar du i de flesta fall i Interbook GO Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om bidragen i fritidsnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer om bidragen i kulturnämndens bidragsnormer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuellt

Framtidens förening! - 20 september 2023

Kultur och fritidsförvaltningen bjuder in till en givande föreläsning om Framtidens förening. Fredrik Torberger från Kairos Future gästar oss under kvällen och föreläser om förändringar som sker inom föreningslivet och den ideella sektorn och hur vi kan möta dessa utmaningar. Vi passar även på att redovisa föreningsenkäten som skickats ut och reflekterar hur Skellefteå kommun på bästa sätt kan stötta Skellefteås föreningsliv framöver.

Boka in 20 september klockan 18.00 på Medlefors redan nu. Anmälningslänk skickas ut till kontaktperson i föreningen i slutet av augusti. Det bjuds på kaffe och fika.

Välkommen

Welcome House

Welcome house Skellefteå är en mötes- och informationsplats för nya och gamla invånare i Skellefteå, men också en funktion där potentiella inflyttare kan vända sig med sina frågor. Vi har inflyttarcoach och jobbcoach som kan guida potentiella inflyttare inför flytten via våra E-tjänster såsom inflyttarguiden och mötesbokningskalender samt träffa nyinflyttade på plats. Welcome house ligger på Stadshusets entreplan bredvid receptionen.

Vill du ställa ut i Nordanå utställningsrum?

Konstföreningar, förberedande konstskolor och enskilda kulturarbetare har under 2023 fyllt utställningsrummet. Är du näst på tur? Ta chansen att ställa ut ditt arbete. Nu öppnar ansökan för 2024 – sista ansökningsdag är 1 oktober 2023.

Verksamheter till klienter dömda till samhällstjänst - Frivården

”Frivården”, vilket är en del av Kriminalvården, söker verksamheter för klienter dömda till samhällstjänst. Samhällstjänst ska verkställas inom icke vinstdrivande verksamheter. Arbetet är oavlönat och klienterna är under verkställigheten försäkrad via Kriminalvården. Arbetet kan till exempel innebära gräsklippning, måleri, stå i kassa, - vad som helst inom ramen för verksamheten och klientens kompetens. Om er förening är intresserad av detta så svarar Frivården gärna på frågor. Frivården är väldigt intresserade av att starta upp nya samarbeten. Hör av er till Frivården!

Tack!

Läs mer om Frivården Länk till annan webbplats.

Epost till frivårdsinspektör Tanya Karlsson

Epost till Kriminalvården

 

Vandringsbilden

Sommaren börjar närma sig slutet. Men istället kommer hösten med alla fina färger. Det är ju då den riktiga vandringsperioden börjar. Passa då på att vandra längs 20 fina leder i Skellefteå kommun. Skicka in en bild under #vandraiskellefteå och delta i en utlottning av tre fina priser med anknytning till friluftsliv. Ta en bild och lägg ut den på ditt instagramkonto. Viktigt att det är öppet för alla. Tagga bilden under #vandraiskellefteå. Glöm inte att ange på vilken led bilden är tagen. Exempel #Nasaleden. Om du inte har instagram kan du delta ändå. Tävlingen pågår mellan 1 juni - 30 september 2023. Ny vandringsled för året är Renholmens kulturstig i Renholmen, norr Byske.

Läs mer om vandringsbilden Länk till annan webbplats.

Skicka in bilden till friluftsliv så är du med

Välkommen till Fritidsbanken och Kulturbanken på Nordanå!

Har du frågor om det här så kan du ringa Verksamhetsmobil: 073-801 50 26.

Läs mer om Fritidsbanken Länk till annan webbplats.

Läs mer om Kulturbanken Länk till annan webbplats.

Tipsa om ert evenemang!

Har ni som förening något evenemang som ni önskar att nå ut med lite bredare än via era egna kanaler? Skicka in ett tips till Visit Skellefteå och deras evenemangskalender. Evenemanget kommer även att visas på www.skelleftea.se/invanare.

Fyll i formuläret som du hittar via länken nedan och skicka sedan in tipset.

Skicka in ditt tips om evenemang till Visit Skellefteå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föreningsnytt – vill fler personer få föreningsnytt i föreningen?

Vi skickar föreningsnytt till föreningens epost. Den som tar emot föreningsnytt ska skicka det vidare till fler personer i föreningen. Personer kan själva också prenumerera på föreningsnytt.

Klicka här för att anmäla dig till föreningsnytt Länk till annan webbplats.

Uppdatera föreningsuppgifterna årligen i Interbook GO

Föreningen ska uppdatera kontakt- och styrelseuppgifter årligen i Interbook GO för att söka och få utbetalt bidrag från kultur- och fritidskontoret. Viktigt att ni uppdaterar föreningens epostadress så att information kommer fram till föreningen.
Medlemsuppgiften ska årligen vara uppdaterad av funktionsnedsättningsföreningar 15 februari, idrottsföreningar och ungdomsföreningar 1 maj. Viktigt att föreningar uppdaterar föreningsuppgifterna så att vi har ett uppdaterat föreningsregister så att medborgare och andra kan hitta aktuella uppgifter på föreningar. Styrelseuppgifterna ska årligen uppdateras för att beviljade bidrag ska kunna utbetalas.
Logga in i Interbook GO och uppdatera uppgifterna Länk till annan webbplats.

Tips till din förening

Har du frågor eller funderingar om din förening, fritidsfrågor, kulturfrågor och bidragsfrågor med mera så kontakta kundtjänst 0910-73 50 00 så hänvisar de till rätt handläggare.

Vill du prenumerera på Föreningsnytt eller tipsa någon annan?

Klicka här för att anmäla dig till Föreningsnytt Länk till annan webbplats.

Relaterat:

Senast uppdaterad: